Nissbackan kartanon veistospuisto aukesi uudella nimellä

Laila Pullisen veistospuiston pihalla, makasiinin luona voi nähdä muun muassa Pollux-veistoksen (2000). Se oli esillä myös Artsissa vuodenvaihteen tienoon näyttelyssä. Petra Piitulainen-Ramsay
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Nissbackan kartanon veistospuisto Hakunilassa on uudistetulta nimeltään Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo. Uuteen nimeen päädyttiin käyttäjäystävällisyyden ja selkeyden vuoksi, kertoo toiminnanjohtaja Jean Ramsay, joka on vuonna 2015 menehtyneen kuvanveistäjä Laila Pullisen poika.

Ramsay sanoo, että ihmiset hakevat paikkaa usein Laila Pullisen nimellä eivätkä he välttämättä osaa yhdistää Nissbackan kartanoa Pulliseen. Laila Pullisen veistospuisto kertoo olennaisen. Nimeen on liitetty myös kotimuseo, taitelijakoti, johon ei tänä kesänä voi tutustua koronatilanteen vuoksi.

Uutta on myös se, että Hakunilan taideaarteita pääsee nyt katsomaan Museokortilla. Muutoin sisäänpääsymaksu on aikuisilta 10 euroa.

Laila Pullisen säätiö oli suunnitellut tälle kesälle isoa näyttelyä. Se olisi ollut jatkumo taidemuseo Artsissa pidetylle suositulle Laila Pullinen – Kuvanveistäjä Vantaalla -näyttelylle. Mutta sitten tuli koronapandemia ja kaikki piti perua.

Pitkän harkinnan jälkeen veistospuisto ja kotimuseo kuitenkin päätettiin avata uusilla aukioloajoilla ja varotoimin, kuten kävijämäärän rajoittaminen 10 henkilöön näyttelytiloissa.

Laila Pullisen veistospuisto ja kotimuseo (Sotungintie 4) avautui yleisölle perjantaina. Se on auki 15. syyskuuta saakka perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18.

Tämän kesän vaihtuva näyttely ateljee-galleriassa esittelee Pullisen ryijy-reliefejä ja paperikollaaseja. Näyttely on koottu Laila Pullisen säätiön arkistoista ja kokoelmista.

Alueella toimii säävarauksella ja mahdollisuuksien mukaan pop-up -kahvila Café Anja & Annikki.

Ramsay kertoo, että poikkeustilanteen vuoksi veistospuistoa pyörittävät tänä kesänä vain hän itse ja vaimo, Laila Pullisen säätiön asiainhoitaja Petra Piitulainen-Ramsay. Kahden hengen työvoimareservi on haavoittuvainen ja Ramsay kannustaa tarkistamaan ennen saapumista netistä tai Facebook-sivulta, että puisto on varmasti auki.

Lue myös: Laila Pullisen Kevät ihmisessä -veistos on nyt Musiikkitalossa – Valaistava teos näkyy myös ulos

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut