Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viking Linen yt:t koskevat enintään 200 työpaikkaa – voi johtaa osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen

Viking Line aloittaa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla, yhtiön on tiedotteen mukaan tarkoitus sopeuttaa toimintaansa koronaviruspandemian vaikutusten seurauksena.

Yt-neuvottelut aloitetaan 1. syyskuuta, henkilöresursseja sopeutetaan tiedotteen mukaan heikentyneeseen kysyntään, neuvottelut koskevat yhtiön koko noin 570 hengen maahenkilöstöä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Ahvenanmaalla. Uuden organisaatiorakenteen odotetaan johtavan toimintojen supistamiseen, keskittämiseen ja tehostamiseen sekä joidenkin henkilöiden toimenkuvien muuttamiseen vastaamaan paremmin yhtiön nyky- ja tulevaisuuden tarpeita.

Harkittavien toimenpiteiden arvioidaan voivan johtaa enintään 200 henkilön osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen. Mahdollisten irtisanomisten yhteydessä Viking Line tulee noudattamaan lakien ja työehtosopimuksen mukaista takaisinottovelvollisuutta, sanotaan tiedotteessa.

Toimilla pyritään muun muassa varmistamaan yhtiön kilpailukyky ja taloudellinen asema tulevaisuudessa.

– Vallitseva koronaviruspandemia on heikentänyt vakavasti konsernin toimintaedellytyksiä. Maaliskuusta 2020 alkaen toimintaa ovat leimanneet matkustusrajoitukset, joiden käyttöönoton seurauksena matkustaminen on vähentynyt markkinoilla. Rajoituksista on edelleen voimassa Viking Linen osalta olennaisin, Suomen ja Ruotsin välistä matkustamista koskevat rajoitukset, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses tiedotteessa.

– Vaikutus kansainvälisillä markkinoilla on myös ollut merkittävä. Nykytilanteessa on vaikea arvioida, kuinka kauan koronaviruspandemia tulee kestämään ja miten se vaikuttaa tulokseen, rahoitusasemaan ja kassavirtaan tulevaisuudessa. Tässä haasteellisessa tilanteessa sopeuttamistoimet ovat valitettavasti välttämättömiä yhtiön tulevaisuuden toimintaedellytysten kannalta, jatkaa Hanses.