Kivistön baanaa jatketaan vähitellen kohti Myyrmäkeä

Kvartsiraitti on nyt katkaistu Kivistön aseman eteläpäästä keskustan rakennustöiden vuoksi. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Palanen Vantaan ensimmäistä niin sanottua baanaa eli korkeatasoisinta pyörätietä rakennettiin Kivistöön viitisen vuotta sitten.

– Kivistössä on nyt baanalaatuista osuutta kehäradan vartta kulkevalla Kvartsiraitilla Hämeenlinnanväylältä Riipiläntielle. Sillä on pituutta noin 1,9 kilometriä, kertoo Vantaan liikennetutkija Timo Väistö.

Jatkoakin on luvassa.

– Tuleva baanayhteys Kivistöstä etelään kulkee Tikkurilantiestä etelään radan vieressä Vehkalaan asti, ja siitä enimmäkseen Hämeenlinnanväylän varressa Myyrmäkeen. Nykyinen laatukäytävä Tikkurilantiestä Vehkalaan on noin 1,5 kilometriä.

Väistö selvittää, että laatukäytävä on reitti pääkeskusten välillä ja ensimmäinen vaihe ennen baanan rakentamista. Laatukäytäväksi parannetaan nykyistä pyörätietä pienin toimenpitein, kuten reunakivien poistolla, opastuksella ja asfaltoinnilla.

Baana on korkeatasoisin pyörätie pääkeskusten välillä ja sellainen rakennetaan osittain uudelle reitille.

Se on tavallista pyörätietä kalliimpi toteuttaa ja se tehdään useimmiten samalla muun kadunrakentamisen yhteydessä. Esimerkkinä Väistö mainitsee Vantaan ratikan.

Tänä vuonna on rakenteilla laatukäytävä Tikkurila–Hakunila, Tikkurila-Korso on juuri valmistunut.

– Seuraavana ovat vuorossa laatukäytäväparannukset Tikkurilasta Kivistöön.

Juuri nyt Kvartsiraitti on poikki Kivistön aseman kohdalla, koska sen ympäristössä tehdään rakennustöitä, kuten portaita Topaasiaukiolta Kvartsiraitille ja pyöräramppia pyöräilijöille. Kvartsiraitti myös katetaan aukion kohdalta.

Lue myös: Vantaan pyöräreitit kunnostetaan huippukuntoon – kaikkiaan "luksusreittejä" tehdään kymmeniä kilometrejä

Seutulan Riipiläntielle rakennetaan vihdoin 2,3 kilometriä pyörätietä – Kyläyhdistysaktiivi: "Kyllä tämä on ollut meille sellainen 30-vuotinen sota"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut