"Kivistössä on potentiaalia" – Puukerrostalossa vuoden päivät asunut nuoripari ei anna palvelujen puutteen ylittää asumisen iloa alueella, jossa liikenneyhteydet ja luonto löytyvät nurkan takaa

Annina Landström-Ittnerin kotiparvekkeelta näkyy hyvin Kivistön ydinalueen moni-ilmeinen rakentaminen ja se, että luonto on aivan nurkan takana. Johanna Erjonsalo
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Annina Landström-Ittner istahtaa tuoliin lempipaikassaan eli parvekkeella, joka koko huoneiston levyisenä ja tilavana on kodissa kuin kirsikka kakun päällä.

– Vuokra on asunnon neliömäärään nähden tosi kohtuullinen, ja sitten kaiken lisäksi tulee vielä tämä ikään kuin ylimääräinen huone, jota ei neliöihin edes lasketa, asukas iloitsee.

Kaksio Kivistön Rubiinikehällä on 28-vuotiaan Landström-Ittnerin ja hänen pian kolmekymppisen puolisonsa Andrée Ittnerin ensimmäinen yhteinen koti. Aiemmin pari asui muutaman vuoden Anninan lähisukulaisten kanssa kahden omakotitalon sukutontilla Varistossa, jossa hän itse ehti viettää kaikkiaan 17 vuotta.

– Olin kymmenvuotias, kun muutimme Varistoon Roihuvuoresta.

Muutto täysin toisenlaiseen miljööseen noin vuosi sitten ei tuottanut vaikeuksia.

– Varisto oli minulle erittäin rakas paikka, mutta nyt oli aika muutokselle ja pienempään, helppohoitoisempaan asuntoon siirtymiselle. Tämän ikäisenä kaikenlaista menoa kun on aika paljon, Landström-Ittner naurahtaa.

Puukerrostalon kaksiossa on vaaleanviihtyisä ja valoisa tunnelma. Seinäpinnoissa puu ei ole läsnä paloturvallisuuden vuoksi. Johanna Erjonsalo

Seitsenkerroksinen PuuMera on yksi Vantaan tunnetuimmista taloista, olihan se kohteena lähes 139 000 kävijän Asuntomessuilla viisi vuotta sitten, minkä lisäksi lajissaan Pohjoismaiden suurimpana markkinoitu puukerrostalo oli esillä lukuisissa erilaisissa julkaisuissa.

– Sattui niin, että olin itse messuilla kesätyöntekijänä esittelemässä yhtä tämän rakennuksen yksiöistä, Landström-Ittner nauraa ja kertoo, että päätös 57,5 neliön asunnon valinnasta vuosi sitten oli nopea ja helppo.

– Otimme tämän käymättä katsomassa. Tiesin jo suunnilleen, millaista talossa on ja riitti, kun olimme nähneet asunnon pohjapiirroksen ja kerroskin oli riittävän korkealla, hän jatkaa.

– Rehellisesti sanottuna vuokrataso oli syistä se numero yksi, mutta iso juttu oli myös rakennuksen uutuus, eli ei mitään isoja remontteja näköpiirissä. Puu oli myös plussaa ja se, että talolla on tavallista pienempi hiilijalanjälki.

Asunnon täydellistäjä on Landström-Ittnerin mukaan talon asukkaille tarkoitettu lämmin sisäparkkihalli, johon on sisäänkäynti ykköskerroksesta. Se ihastutti hyvin myöhäisiäkin vuoroja tehnyttä lentokenttävirkailijaa mahdollisuudella tulla iltavuorosta autolla töistä ja siirtyä parkkihallista kotirappuun turvallisesti.

Parveke on Annina Ittnerin lempipaikka ja siellä on myös hänen lempiesineensä, isoisän meriltä aikoinaan tuoma pöytä. Johanna Erjonsalo

Kaksiossa on olohuone, riittävästi tasoja ja säilytystilaa tarjoava avokeittiö, makuuhuone, vaatehuone ja tilava, lattialämmityksellä varustettu kylpyhuone, jonne mahtuu muun muassa huoneiston kolmannen asukkaan, Bianca-hamsterin suuri häkki.

Pinnat ovat vaaleita ja parvekkeen puolella olevista ikkunoista tulvii valoa, mikä luo avaraa tunnelmaa. Sitä tukee maltillinen, kierrätyspohjalta toteutettu sisustus.

– Melkein kaikki on vanhaa tai käytettynä ostettua paitsi sänky ja sohva, Landström-Ittner selvittää.

Talossa on ilmanvaihtolämmitys.

– Se on hirmu kätevä, koska sitä voi tarvittaessa itse säätää.

Kylpyhuone on tilava, joten Bianca-hamsterin suuren häkin sovittaminen sinne ei tuottanut vaikeuksia. Johanna Erjonsalo

Liikunnallinen pariskunta on mieltynyt Kivistöön.

– Pidän alueesta paljon, koska luonto on lähellä, Andrée Ittner sanoo.

– Täällä on paljon tekemisen mahdollisuuksia, lähellä on kaksi ulkokuntosalia ja tenniskenttä. Lisäksi juna-asema on lähellä, normaalisti teen työmatkat junalla, mutta nyt koronatilanteen vuoksi autolla.

Landström-Ittner käy puolisonsa kanssa kerran viikossa pelaamassa tennistä ja aloitti juuri myös Kanniston koululla sählyharrastuksen naisporukassa. Lisäksi hän käy viime syksynä green cardin suorittaneena pelaamassa golfia Keimolassa.

– Lenkkeiltyäkin tulee paljon. Lähden usein liikkeelle vieressä olevasta Kvartsijuonenpuistosta kohti Kannistoa ja pian siellä onkin jo ihan maalaismaisemassa. Myös Vantaanjoen rantaan pääsee helposti, pyöräillen ihan hetkessä.

Lukuisten kivistöläisten tavoin pariskunta toivoo alueelle hartaasti palveluja. Ainakin apteekki, pari suurempaa markettia ja sisäkuntosali kuuluvat toivelistalle.

Puutteet eivät kuitenkaan ole saaneet heitä miettimään muuttoa pois.

– Kivistössä on potentiaalia, Annina toteaa katsellessaan parvekkeelta maisemaa, jossa näkyy puistoa ja kirkkaan sinistä sekä keltaista talonseinää vierekkäin.

– Samat värit olivat hääkimpussani.

Häitä juhlittiin viime kesänä Göteborgin lähistöllä, Andréen kotikulmilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut