Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Helsingin poliisi tutkii vakavaa ihmiskauppaepäilyä – Mies työskenteli vuosia ilman palkkaa

Helsingissä on tullut ilmi vakava ihmiskauppaepäily. Asiasta kertoi ensimmäisenä Svenska Yle.

Ylen mukaan mies työskenteli kesäkuusta 2016 helmikuuhun 2020 ravintoloissa ja autopesulassa ilman palkkaa. Hänet pakotettiin työhön väkivallalla uhaten. Uhri myös asui ja nukkui työpaikalla.

Viranomaisten tietoon tapaus tuli, kun uhri otti yhteyttä Rikosuhripäivystykseen.

– Uhri pyysi apua Rikosuhripäivystyksestä, ja poliisin tutkija keskusteli henkilön kanssa nimettömästi. Aluksi hän ei halunnut poliisin tutkivan asiaa, koska hän ei uskonut poliisin ottavan asiaa vakavasti ja auttavan häntä, kommentoi tutkinnanjohtaja Pekka Hätönen Helsingin poliisista Svenska Ylelle.

Myöhemmin uhri kuitenkin päätti tehdä rikosilmoituksen. Poliisi odottaa esitutkinnan valmistuvan tässä kuussa.

Svenska Ylen tietojen mukaan tapauksesta epäillään hieman yli 30-vuotiasta irakilaismiestä, joka otettiin kiinni heinäkuun puolivälissä epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Epäillyllä on Svenska Ylen mukaan useita eri yrityksiä.

Ylen mukaan ihmiskauppana tutkittujen tapausten määrä on lisääntynyt Helsingissä, samoin kuin uhrien yhteydenotot Rikosuhripäivystykseen.

Aluksi hän ei halunnut poliisin tutkivan asiaa, koska hän ei uskonut poliisin ottavan asiaa vakavasti ja auttavan häntä.

Tutkinnanjohtaja Pekka Hätönen, Helsingin poliisi