Hallitus esittää: Matkustajalle peruuntuneesta matkapaketista korvaus valtiolta, jos matkanjärjestäjä on mennyt konkurssiin

Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

Minna Harmaala

Hallitus esittää, että matkustajalle tulisi oikeus valtion maksamiin korvauksiin kustannuksista, jos hänen matkapakettinsa peruuntuu koronan takia ja matkanjärjestäjä on mennyt konkurssiin.

Valtio korvaisi myös matkakupongit, joita matkanjärjestäjät ovat tarjonneet asiakkailleen peruutettujen matkojen takaisinmaksun vaihtoehdoksi.

Väliaikaisen lain tavoitteena onkin tehdä matkakuponkien vastaanottamisesta kuluttajille tasapuolinen vaihtoehto rahana maksettavalle hinnanpalautukselle. Tällä hetkellä matkakupongit ovat riski, sillä konkurssin sattuessa niitä ei korvata maksukyvyttömyysvakuuksista.

Matkanjärjestäjien näkökulmasta matkakuponkien käytön lisääntyminen voi helpottaa taloudellisia haasteita. Siksi Euroopan komissio on suositellut jäsenvaltioille toimia, joilla matkakuponkien houkuttelevuutta voitaisiin lisätä.

Valtion myöntämää korvausta voisi saada vain saatavista, joita ei voida korvata matkanjärjestäjän asettamista vakuuksista. Matkustajalla ei olisi oikeutta korvaukseen, jos hän saa korvauksen muun lain tai sopimuksen perusteella, esimerkiksi luottokorttiyhtiöltä. Korvauksen maksamisesta päättäisi Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut