Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harmittaako kaupunkipyörän odottelu asemalla? Nyt kokeilussa sovellus, joka ennustaa pyörän saapumisajan

Monelle kaupunkipyörän käyttäjälle on tuttu tilanne, että liikkeellelähtö viivästyy, koska kaupunkipyöräaseman kaikki pyörät ovatkin liikenteessä. Sen, koska pyöriä palaa asemalle, saattaa pian kertoa sovellus. Tällainen sovellus on nyt tullut koekäyttöön Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräasemilla.

Palvelua testataan lokakuun loppuun asti.

Sovelluksen tarkoitus on ennustaa, miten paljon pyöriä on tietyllä asemalla esimerkiksi 15 minuutin kuluttua. Näin tilanteen voisi tarkistaa vaikka jo ennen asemalle saapumista. Ennustamisessa hyödynnetään kaupunkipyörien matkadataa, josta selviää valitun kaupunkipyöräaseman matkahistoria.

Kokeilun toteuttavan Aavista Oy:n perustaja Merja Kajava kertoo HSL:n tiedotteessa, että idea uudesta sovelluksesta sai alkunsa hänen omista kaupunkipyöräkokemuksistaan.

– Lähin pyöräasema tyhjeni viikonloppuisin. Ryhdyin selvittämään tilannetta HSL:n avoimen datan avulla ja pyörien saatavuudesta löytyi selkeitä trendejä.

Mukana kokeilussa ovat HKL ja Espoo yhdessä Aavistan kanssa.

– Mietimme keväällä uusia ideoita Helsingin pyöräliikenteen edistämiseksi ja saimme monia hyviä ehdotuksia. Yhdeksi kokeiluksi valikoitui kaupunkipyörien saatavuutta ennustava palvelu, jonka tarkoituksena on parantaa kaupunkipyöräilyn asiakaskokemusta. Toivomme, että kaupunkilaiset testaavat rohkeasti sovellusta ja kertovat meille kokemuksiaan, kertoo tiedotteessa HKL:n palveluasiantuntija Eeropekka Lehtinen.

Palautetta voi antaa sovelluskokeilun verkkosivujen kautta.

Sovellus löytyy osoitteesta www.findbikenow.com.