Kaksi lukiota Helsingissä siirtyy etäopiskeluun, koronalle altistuneita yhteensä noin 150 – "Haluamme varmistaa yo-kirjoitusten turvallisuuden"

Vuosaaren lukio. Arkisto/ Kaisa Paastela
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Helsingin kaupungin Medialukiossa ja Vuosaaren lukiossa siirrytään tänään maanantaina etäopiskeluun. Molemmissa lukioissa on ollut koronatartunta.

Etäopiskelu jatkuu kaksi viikkoa. Järjestelyllä varmistetaan opintojen sujuminen, tiedottaa Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala.

Vuosaaren lukiossa on koronalle altistunut 37 opiskelijaa ja neljä henkilöstöön kuuluvaa. Vuosaaren lukiossa on yhteensä 525 opiskelijaa.

Medialukiossa koronalle on altistunut 108 opiskelijaa ja neljä henkilöstöön kuuluvaa. Medialukiossa on 950 opiskelijaa.

Lukiokoulutuksen päällikön Harri Korhosen mukaan tilannetta arvioitiin yhdessä rehtoreiden ja toimialan sekä palvelukokonaisuuden johtajien kanssa.

– Tulimme siihen tulokseen, että opiskelujen edistämiseksi ja 14. syyskuuta alkavien ylioppilaskirjoitusten häiriöttömän läpiviemisen varmistamiseksi on hyvä siirtyä kahdeksi viikoksi etäopiskeluun molemmissa lukioissa, Korhonen kertoo tiedotteessa.

Molempien lukioiden abiturientit ovat opiskelleet etänä elokuun lopusta asti.

– Tällä järjestelyllä olemme halunneet varmistaa, että syksyn ylioppilaskirjoitukset voidaan järjestää turvallisesti ja sujuvasti, Korhonen toteaa.

Lukiot toimittavat opiskelijoille ja huoltajille etäopiskeluun liittyvät ohjeet Wilman kautta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut