Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Toinen takaa-ajossa loukkaantuneista poliiseista pääsi sairaalasta – epäiltyä jahdattiin Lohjalta Vihdin, Kirkkonummen ja Espoon kautta Vantaalle

Lauantai-illan takaa-ajossa loukkaantuneista poliiseista toinen on päässyt pois sairaalahoidosta, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi.

Poliisi ajoi lauantai-iltana takaa henkilöautoa, jonka kuljettaja pakeni poliisia Lohjalta Vihdin, Kirkkonummen ja Espoon kautta aina Vantaan Korsoon saakka. Ykköstiellä autolla oli vauhtia yli 230 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajotilanteessa loukkaantui Espoossa kaksi poliisia, kun yksi partioauto suistui takaa-ajon aikana tieltä Vanhakartanon kohdalla.

Toinen loukkaantuneista poliiseista on edelleen sairaalahoidossa mutta kuntoutuu. Partioauto vaurioitui käyttökelvottomaksi.

Vantaalla 22-vuotias takaa-ajettu ajoi poliisin piikkimattoon, mutta jatkoi matkaa vanteilla vielä joitakin kilometrejä Korsoon asuinalueelle, jossa hän pakeni autosta. Koirapartio sai miehen kiinni maastosta.

Pakenijaa epäillään törkeästä liikenteenvaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisiauton kuljettajan osuutta tieltä suistumiseen selvittää Länsi-Uudenmaan poliisin sijaan valtakunnansyyttäjän toimisto.

– Menettely on poliisihallinnon antamien ohjeiden mukainen. Syyttäjä arvioi ja päättää, onko asiassa syytä toimittaa esitutkinta poliisiauton kuljettajan osalta. Mikäli syyttäjä päättää käynnistää esitutkinnan, sen toimittaa aikanaan Helsingin poliisilaitos, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula kertoo tiedotteessa.