Kävitkö retkellä Sipoonkorvessa? Niin kävi moni muukin, sillä käyntimäärä kasvoi 147 prosenttia

Viime joulukuussa valmistunut Sudentassu-silta yhdistää Kuusijärven ulkoilualueen ja Sipoonkorven kansallispuiston. Arkisto/Mia Lindström
Mia Lindström

Mia Lindström

Sipoonkorven kansallispuiston käyntimäärä oli tammi–heinäkuussa 147 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten vastaavana aikana, kertoo Metsähallitus.

Tammi–heinäkuussa kansallispuistossa retkeili yli 128 500 kävijää.

Lue myös: Ruuhkat kiristävät tunnelmaa Sipoonkorvessa – puistomestari ohjeistaa retkeilijöitä: "Kävijöitä on nyt liikaa"

Metsähallitus muistuttaa tiedotteessaan, että kansallispuistoihin on myös satsattu. Esimerkiksi Vantaalla otettiin viime joulukuussa käyttöön uusi silta, Sudentassu, joka yhdistää Kuusijärven ulkoilualueen ja Sipoonkorven kansallispuiston.

Lue myös: Kuusijärven komea silta sai vihdoin nimen – uudesta sillasta tuli Sudentassu

Kansallispuistojen käyntimäärät kasvoivat yhteensä 20 prosenttia. Yksi syy kasvuun löytyy keväästä, joka koronaviruksen myötä nosti lähiretkeilyn suosiota. Moni suomalainen suosi kotimaanmatkailua myös kesällä.

Lue lisää: Sipoonkorven retkeilijöiden holtiton pysäköinti harmittaa Sotungissa – nyt teiden tukkeeksi jätettyjä autoja sakotetaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut