Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Hakkilan koulun siivottomuus sai vanhemmat liikkeelle – "Ei voi olla niin, että opettajat joutuvat aloittamaan työpäivänsä oman luokkansa siivoamisella"

Koulu: Vantaan kaupunki lupasi aloittaa tehostetun siivouksen koulussa maanantaista alkaen.

Itä-Hakkilan koulun vanhempainyhdistys on huolissaan koulun siisteyden tasosta.

Vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja Kati Taivainen kertoo, että rehtori on reklamoinut koulun siivouksen puutteista useaan kertaan Vantaan kaupungille, mutta valitukset eivät ole vaikuttaneet mihinkään.

– Pölypallot leijailevat ilmassa ja lattialla, pitkin lattiaa on roskia, vessoista on paperi ja saippua loppu, hän luettelee epäkohtia.

Siivouksen laadussa oli hänen mukaansa ongelmia jo keväällä. Myöskään tehostettua siivousta, eli esimerkiksi ovenkahvojen ja muiden pintojen pyyhkimistä päivittäin ei vanhempainyhdistyksen tiedon mukaan ole tehty lainkaan.

– Eikä voi olla niin, että luokanopettajat joutuvat aloittamaan työpäivänsä oman luokkansa siivoamisella, hän toteaa.

Koulussa on tähän mennessä todettu kaksi koronatartuntaa ja karanteenissa oli altistumisen vuoksi vielä viime viikolla 28 henkilöä.

Jatkotartuntojen vuoksi kaikille karanteenissa olleille tehtiin koronatesti.

Vanhempainyhdistys huomauttaa, että uusien tapausten ilmeneminen lienee vain ajan kysymys, sillä koulun siisteystasoon ei ole tullut muutosta rehtorin ilmoituksista huolimatta.

Koulun siivouksesta vastaa Vantaan kaupungin omistama yhtiö Vantti, joka tuottaa Vantaan kaupungille puhtaus-, kiinteistö- ja ateriapalveluja.

Vantaan kaupungin hankintajohtaja Tiina Ekholm toteaa sähköpostitse, että Vantilta pyydetyssä selvityksessä on käynyt ilmi, että viime viikolla alkuviikon aikana Itä-Hakkilan koulun siivousta tekevässä henkilöstössä on ollut vajausta. Normaalisti koulun tiloja siivoaa ”noin kaksi henkilöä”.

Nyt kaikkia tiloja ei ole ehditty siivota sopimuksen mukaisesti.

Tätä ennen Itä-Hakkilan koulussa, kuten muissakin Vantaan kouluissa, on noudatettu normaalia siivousohjelmaa. Vantin kanssa on kuitenkin sovittu tehostetusta siivouksesta, joka aloitettiin Itä-Hakkilan koulussa maanantaina.

Ekholm kertoo, että tehostettuun siivoukseen kuuluu esimerkiksi pulpettien pyyhkiminen päivittäin, ovien ja ovenpielien tahrojen päivittäinen pyyhintä, porraskaiteiden ylimääräinen pyyhintä joka päivä sekä wc-tiloissa altaiden ja hanojen ylimääräinen puhdistuskerta.

– Tehostettu siivous kouluissa tarkoittaa sitä, että wc-tilat, porraskaiteet, ovenkahvat ja katkaisijat pyyhitään päivittäin kahteen kertaan yhden kerran sijaan, hän kiteyttää.