Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajakylän neuvola lakkautetaan – toiminta siirtyy Hakunilaan lokakuussa

Rajakylän neuvolan toiminta päättyy 1. lokakuuta. Neuvolatoiminta siirretään tuolloin Hakunilan neuvolaan.

Asiasta päätti Vantaan kaupunginhallitus kokouksessaan maanantaina.

Neuvolan lakkauttamisessa on ollut monta käännettä. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti alunperin elokuun kokouksessaan, että neuvolan toiminta jatkuu entisellään eikä sitä lakkauteta.

Tämän jälkeen kaupunginjohtaja Ritva Viljanen käytti otto-oikeutta ja toi asian kaupunginhallituksen käsittelyyn. Se päätti äänestyksen jälkeen lakkauttaa neuvolan.

Neuvolan lakkauttamista vastaan olivat Kati Tyystjärvi (vas.) ja Jouko Jääskeläinen (kd.). Mika Niikko (ps.) äänesti tyhjää.

Lakkauttamisen kannalla olivat Sari Multala (kok.), Säde Tahvanainen (sd.), Vaula Norrena (vihr.), Lauri Kaira (kok.), Ulla Kaukola (sd.), Anitta Orpana (kok.), Sirpa Pajunen (vihr.), Sakari Rokkanen (kok.), Pentti Puoskari (sd.) ja Faysal Abdi (sd.).

Vantaan kaupunki hakee neuvolan pysyvällä lopettamisella säästöjä. Maanantaina tehdyllä päätöksellä kaupunki säästää noin 80 000 euroa vuodessa.

Viime vuonna Rajakylän koulun yhteydessä sijaitsevan neuvolan asiakasmäärä oli vajaat 800 alle kouluikäistä lasta ja 98 synnyttäjää. Asiakasmäärää varten on tarvittu 3,5 terveydenhoitajan työmäärä.

Neuvolan toimintaa on siirretty aiemminkin, esimerkiksi kesäisin, tilapäisesti Hakunilan neuvolaan. Viimeksi näin tehtiin koronaepidemian aikana keväällä. Nyt tehty päätös lakkauttamisesta on kuitenkin pysyvä.

Juttua muokattu 8.9. klo 13.15. Lisätty tieto äänestystuloksesta.