Mielipide: Ääni asutuksen keskeltä – Ruskeasannan bussilinjojen lopettaminen olisi katastrofi monelle työssäkäyvälle

Ruskeasanalla asuvat ovat vastaneet aktiivisesti liikkumiskyselyyn. Se kertoo kirjoittajan mukaan siitä, että heidän joukkoliikenneyhteytensä ovat retuperällä. Arkisto/Jussi Vehkasalo

On ilahduttavaa, mikäli suorat yhteydet Ruskeasannalta Helsingin keskustaan todella säilyvät, kuten projektipäällikkö Ossi Berg vakuuttaa (VS 26.8.), sillä niiden lopettaminen olisi todellinen katastrofi monelle työssäkäyvälle.

Toivottavasti ne myös kulkevat Tuusulantien/Valkoisenlähteentien kautta jatkossakin. Vielä kun ne todella menisivät keskustaan eli Rautatientorille, niin silloin voisi sanoa, että asiakkaiden ääni on kuultu ja on toimittu asiakastoiveiden mukaisesti.

Hyvä, että asukkaat ovat olleet aktiivisia vastaamaan liikkumiskyselyyn. Se että erityisesti ruskeasantalaiset ovat olleet erittäin aktiivisia, kertonee, että heidän joukkoliikennepalvelunsa ovat todella retuperällä.

Ennen vuoden 2015 linjamuutoksia Ruskeasannalta pääsi Tikkurilan keskustaan bussilla, joka kääntyi Meiramitieltä Valkoisenlähteentielle ja siitä edelleen Tikkurilan keskustaan ja samaa reittiä takaisin.

En tiedä, viittaako Ossi Berg tähän linjaan, kun hän sanoo, että sillä oli vähän käyttöä kyseisellä matkaosuudella. Jos näin on, niin luulisi, että tässä pitäisi katsoa koko reitin käyttöä, eikä pelkästään yhtä yksittäistä osuutta.

Varmaan välille osuu moniakin pätkiä, joiden välillä on vähän matkustajia, mutta näin voitaisiin palvella useiden alueiden tarpeita.

Mitä tulee linjaan 624 ja toteamukseen, että se kulkee Ruskeasannan läpi, niin tuo väite on kyllä jokseenkin harhaanjohtava. Kyseinen linja menee Ruskeasannan itäpuolta hipoen Simonkyläntietä Ristipuroon ja edelleen Laaksotietä pitkin jättäen suurimman osan Ruskeasantaa käytännössä koskemattomaksi. Käyttääkseni Ossi Bergin toteamusta, myös siellä asutaan asutuksen keskellä.

Ruskeasannan väkiluku on yli 4 000, joten ihan pienestä joukosta ei tässä ole kyse.

Olavi Kantomaa

Ruskeasanta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut