Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Säilyttää Suomelle kriittiset yhteydet" – Finnair karsi lokakuun lentoja reippaalla kädellä

Finnair karsii lokakuun liikenneohjelmastaan lentoja lähes kaikilta reiteiltä ja lentää lokakuussa keskimäärin 70-80 lentoa päivässä aiemmin suunnitellun noin kahdensadan päivittäisen lennon sijaan, kerrotaan tiedotteessa. Näin tehdään siksi, että lentomatkustuksen kysyntä on koronapandemian kehityksen ja matkustusrajoitusten vuoksi elpynyt hitaasti, eikä aiemmin julkaistua liikenneohjelmaa ole mahdollista toteuttaa lentojen vähäisen kysynnän vuoksi.

Finnair joutuu vähentämään noin 1000 työpaikkaa – "Lentoliikenteen historian syvin kriisi"

Päivitetty liikenneohjelma näkyy Finnairin varauskoneessa finnair.fi-sivustolla ja matkatoimistojen käyttämissä varausjärjestelmissä. Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille, joilla on varaus kyseisille lennoille ja tarjoaa heille mahdollisuuksien mukaan korvaavan lennon. Asiakkaat voivat myös valita lipun hinnan takaisinmaksun, jos tarjottu lento ei sovi heille.

– Haluamme säilyttää Suomelle kriittiset yhteydet Euroopan keskuksiin ja tärkeimpiin Aasian kohteisiimme, sillä yritykset tarvitsevat lentoyhteyksiä työmatkustukseen, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér tiedotteessa.

Finnair lentää lokakuussa yhteensä 42 kohteeseen Euroopassa ja Aasiassa. Viikkovuoroja kuitenkin karsitaan lähes kaikilta reiteiltä ja aiemmin lokakuussa aloitettavaksi suunniteltuja lentoja muun muassa Bergeniin, Barcelonaan, Madridiin, Pietariin ja Stuttgartiin ei päästä aloittamaan. Kotimaassa Turun ja Tampereen reittejä ei lennetä lokakuussa.

Kaukolennot keskittyvät edelleen Tokioon, Souliin, Hongkongiin, ja Shanghaihin, jotka ovat myös tärkeitä rahtikohteita. Nanjingin reittiä lennetään syys-lokakuussa. Finnair jatkaa myös pelkästään rahtia kuljettavia lentoja New Yorkiin ja Singaporeen. Finnair päivittää liikenneohjelmaansa joustavasti kysyntätilanteen eläessä. Vuoden 2019 lokakuussa Finnair lensi noin 350 lentoa päivässä ja kohteita oli yli 100 Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa.

Matkustusrajoitukset iskevät rankasti Vantaaseen – Finavian johtaja: Rajoitukset Suomessa tiukempia kuin muualla Euroopassa

Silja Europa vedetään liikenteestä

Tallink lomauttaa lähes kaikki työntekijänsä Suomessa – Toimitusjohtajan mukaan yksi syy "sekalainen viestintä" matkustusrajoituksista ja -ohjeista

"Matkustajamäärät ovat romahtaneet" – Tallink vaihtaa laivaa Helsinki-Riika-reitillä

Viking Linen yt:t koskevat enintään 200 työpaikkaa – voi johtaa osa-aikaistamiseen, lomauttamiseen tai irtisanomiseen

Nyt alkoi lomareissujen peruuntuminen – rahanpalautukset matkoista kestävät viikko- ja jopa kuukausikaupalla