Kankaisten maskien jako alkaa Vantaalla perjantaina – katso jakopaikat tästä

Terveys: Kankaisia maskeja jaetaan vähävaraisille muun muassa terveysasemilla.

Vantaan kaupunki jakaa kankaisia maskeja vähävaraisille. Moni on innostunut ompelemaan maskeja kankaasta myös itse. Arkisto/Merja Kuuramaa

Vantaan kaupunki aloittaa perjantaina kankaisten maskien jakamisen vähävaraisille.

Maskeja jaetaan esimerkiksi terveysasemilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville. Muiden täytyy hankkia maskit itse.

Vantaan kaupunki kertoo tiedotteessaan, että pestäviä kangasmaskeja jaetaan neljä kappaletta henkilöä kohti. Maskeja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää.

Katriinan sairaalassa on vielä saatavilla kertakäyttöisiä maskeja, joita Vantaan kaupunki jakoi aikaisemmin.

Kangasmaskeja jaetaan seuraavissa paikoissa kunkin toimipisteen aukioloaikoina: Hakunilan terveysasema (Laukkarinne 4, 2. krs.), Länsimäen terveysasema (Keilakuja 1), Koivukylän terveysasema (Karsikkokuja 15), Myyrmäen terveysasema (Jönsaksentie 4), Tikkurilan terveysasema (Kielotie 11A), Verso (Vernissakatu 8C) ja Ohjaamo (Lummetie 2 b C, nuorten monitoimitila Liito, sisäänkäynti Kirjastopuistosta)

Korson ja Martinlaakson terveysasemilla maskeja ei jaeta.

Myös monet yhdistykset ja toimijat jakavat maskeja oman toimintansa ohessa.

Kankainen maski tulee pestä käytön jälkeen 90°C-pesuohjelmalla. Vaihtoehtoisesti maskin voi keittää viiden minuutin ajan vedessä, jossa on hieman pesuainetta.

Jos maskia ei pese tuoreeltaan käytön jälkeen, kannattaa se laittaa odottamaan pesua muovipussiin, joka on suljettu tiiviisti.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut