Mielipide: Länsimäen ainoa neuvola lakkautettiin – Onko tämä askel myös terveysaseman lakkauttamiselle?

Palvelujen lakkauttaminen on herättänyt alueen asukkaissa ihmetystä, kirjoittaja kertoo. Katja Juurikko

Lähipalvelut eivät ole vain palveluita vaan osa kaupunginosan veto- ja pitovoimaa, kirjoittaja muistuttaa.

Vantaan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 7. syyskuuta lakkauttaa Rajakylän neuvolan toiminnan 1. lokakuuta alkaen ja siirtää sen Hakunilan neuvolan yhteyteen huolimatta sosiaali- ja terveyslautakunnan säilyttävästä päätöksestä.

Päätöstä perusteltiin palvelujen parantumisella, kun äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaat siirretään suurempaan yksikköön. On kuulemma vakaampaa, ja lääkärikin on aina lähellä.

Kokonaan toinen asia on se, miltä neuvolan lakkauttaminen näyttää länsimäkeläisten silmissä. Palveluiden lakkauttaminen suuressa lähiössä, etenkin kun on kyse neuvolan kaltaisesta lähipalvelusta, herättää alueen asukkaissa ihmetystä ja suoranaista raivoa.

Onko tämä jälleen yksi askel myös terveysaseman lakkauttamiselle? Tutkittiinko edes mahdollisuutta siirtää neuvola terveysaseman yhteyteen ja näin vahvistaa Länsimäen omaa hyvinvointikeskusta?

Lähipalvelut eivät ole vain palveluita vaan osa kaupunginosan veto- ja pitovoimaa. Lähipalveluiden puutetta ei millään selityksillä pysty korjaamaan.

Kati Tyystjärvi

kaupunginhallituksen jäsen (vas.)

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut