Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matkustuksen rajoitukset lievenevät monen maan kohdalla – Ruotsin, Norjan ja Saksan rajoitukset poistuvat viikon kuluttua

Maahantulon rajoitukset poistuvat Suomen ja Islannin, Norjan, Puolan, Ruotsin, Saksan ja Kyproksen väliltä, sekä Australian, Kanadan ja Japanin asukkailta, jotka matkustavat kotimaastaan Suomeen.

Rajoitusten poistuminen tarkoittaa, että kyseisestä maasta voi tulla lomamatkalle Suomeen. Matkailijan ei myöskään tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin Suomessa.

Vastaavasti kun maahantuloa rajoitetaan, kyseisistä maista ei voi tulla vapaa-ajan matkalle Suomeen.

Valtioneuvosto päätti tänään perjantaina rajaliikenteen rajoituksista, jotka tulevat voimaan 19. syyskuuta ja jatkuvat 18. lokakuuta saakka.

Maahantulon rajoitukset otetaan uudestaan käyttöön Suomen ja Italian ja Unkarin välille.

Koronaepidemian toisen aallon torjumiseksi valtioneuvosto päätti, että Suomi jatkaa sisärajavalvontaa 22. marraskuuta asti.

Schengen-maiden välisen sisärajavalvonnan kuuden kuukauden enimmäisjakso täyttyy Suomessa 18. syyskuuta. Säännöstä on kuitenkin mahdollista tehdä perusteltuja poikkeuksia.

Sisärajavalvontaa on tarkoitus jatkaa, kunnes 23. marraskuuta tulee käyttöön uusi testaukseen perustuva toimintamalli.

Sisärajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja muiden Schengen-alueeseen kuuluvien maiden välistä liikennettä. 19. syyskuuta alkaen maahantuloa ei enää rajoiteta Islannista, Norjasta, Puolasta, Ruotsista ja Saksasta Suomeen.

Jo ennestään maahantulo on ollut mahdollista paikallisen rajayhteisön asukkaille Ruotsin ja Norjan maarajalla. Maahantuloa ei myöskään rajoiteta Suomen ja Viron, Liettuan, Latvian ja Slovakian välillä.

Maahantulon rajoitukset ovat sisärajaliikenteessä voimassa 18. lokakuuta asti Suomen ja Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Italian, Itävallan, Kreikan, Luxemburgin, Maltan, Portugalin, Ranskan, Slovenian, Sveitsin, Tanskan, Tšekin ja Unkarin välisessä liikenteessä huvialusliikennettä lukuun ottamatta.

Sisärajoilla maahantulon rajoitukset mahdollistavat vain paluuliikenteen Suomeen, kauttakulkuliikenteen, työmatkan ja muun välttämättömän syyn. Lisäksi maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia.