Muualta tulleet vievät ison osan Vantaan liityntäpaikoista

Vantaan liityntäpysäköintipaikkoja hyödyntävät myös ulkopaikkakuntalaiset. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Iso osa Vantaan alueella sijaitsevista rautatieasemien liityntäpysäköintipaikoista on ulkopaikkakuntalaisten käytössä. Helsingin seudun liikenteen vuoden 2019 liityntäpysäköintitutkimuksessa selvisi, että lähtöpaikkansa kertoneista muualta kuin Vantaalta tulevia oli peräti 41,5 prosenttia. Vastauksia saatiin 424.

Eniten eli 31 prosenttia liityntäpysäköinnin käyttäjistä tuli Nurmijärveltä. Espoosta Vantaalle karautti 17 prosenttia, Helsingistä 16 prosenttia ja Tuusulasta 12 prosenttia liityntäpysäköijistä. Loput saapuivat pääosin muista ympäryskunnista.

Suurin osa muualta kuin Vantaalta saapuvia pysäköijiä oli Kivistön asemalla. Jopa 71 prosenttia eli vastaajista 110 ajoi liityntäpysäköintipaikalle muualta kuin Vantaalta.

Iso määrä vieraspaikkakuntalaisia pysäköi myös Vehkalassa ja Tikkurilassa, joissa noin puolet käyttäjistä hurautti liityntäpysäköintiin Vantaan ulkopuolelta.

Pysäköintiehdot Vantaalla ovat kiristymässä ja yksi muutosehdotuksista on liityntäpysäköinnin muuttaminen maksulliseksi HSL:n B-vyöhykkeellä. Sillä haluttaisiin ohjata varsinkin ulkopaikkakuntalaisia Myyrmäestä, Martinlaaksosta, Louhelasta ja Vantaankoskelta C-vyöhykkeen vähemmän kuormittuneille liityntäpysäköintipaikoille.

C-vyöhykkeellä HSL:n ja VR:n matkalipun ostaja voi pysäköidä ilmaiseksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut