Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Kuusijärvelle rakennetaan lisää parkkipaikkoja ja uusi liittymä  

Uudistus: Ulkoilualueen nimikin muuttuu.

Lämpiminä kesäpäivinä pahoin ruuhkautuvalle Kuusijärven ulkoilualueelle rakennetaan lisää pysäköintipaikkoja ja uusi liittymä nykyistä pohjoisemmaksi.

Parkkipaikat palvelevat niin uimarannan käyttäjiä kuin Sipoonkorven kansallispuistoon meneviä.

Kuusijärvellä on pysäköintipaikkoja tällä hetkellä lähes 240 ja uusia saadaan runsaat 150, siten parkkipaikka-alue kasvaa lähes 400 paikkaan.

– Uusi parkkipaikka rakennetaan osittain nykyisen päälle, kertoo asemakaava-arkkitehti Anna Hellén Vantaan kaupungilta.

Pysäköintipaikalle tehdään lisäksi uusi liittymä Lahdentieltä.

– Nykyinen liittymä on koettu vaaralliseksi, Hellén selittää.

Alueinsinööri Jarmo Lagstedt arvioi, että ajoreitti Kuusijärvelle siirtyy kolmisensataa metriä pohjoiseen, lähemmäs Laurintien liittymää.

Uusi yhteys saa nimekseen Kuusijärventie ja nykyinen Kuusijärventie muuttuu Kuusijärvenpoluksi. Se jää kevyen liikenteen käyttöön ja pelastustieksi.

Samalla koko ulkoilualueen nimikin vaihdetaan Kuusijärven ulkoilupuistoksi.

Pysäköintipaikkojen rakentaminen liittyy koko ulkoilualueen mittavaan uudistamiseen ja tähtää alueen palvelujen parantamiseen ja laajentamiseen.

Ennen kuin rakentaminen voi alkaa, pitää kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyä kaavamuutos. Tavoitteena on, että parkkipaikkoja aletaan tehdä heti, kun kaava on saanut lainvoiman. Nopeimmillaan se voisi alkaa vuodenvaihteessa.

– Puolet parkkipaikoista voisi olla valmiina ensi kesänä ja kokonaan 2022, Lagstedt ennakoi.

Lue myös: Saunamaailma, uudet ravintolatilat, puuterassikatot... – Kuusijärven hulppeiden ideoiden toteutus maksaisi miljoonia

Pysäköintipaikkojen jälkeen Kuusijärvellä on tarkoitus jatkaa rannan palveluiden lisäämistä ja rakennusten uusimista. Aluelle on suunniteltu muun muassa luontomatkailuyritysten tukikohtatiloja sekä uusia latuja ja reittejä luontoarvoista huolehtien.