Koirat pääsevät baariin ja niille järjestetään treffejä – Onko Kivistö Vantaan koiraystävällisin asuinalue?

Alue: Uusi asuinalue on monen koiran koti.

Robin Bethellin Luna-havannankoira ja Sebastian Herbstin mäyräkoira Grunde ovat hyviä kavereita. Ne tapaavat usein Punakivenpuiston koira-aitauksessa. Tiina Örn

Tiina Örn

Voisiko Kivistöstä tulla Vantaan koiraystävällisin kaupunginosa? Miksi ei, vastaavat koiriensa kanssa Punakivenpuiston koira-aitauksessa Kivistössä ulkoilevat Robin Bethell ja Sebastian Herbst.

Ennen tittelin saamista Kivistöön tulisi kuitenkin saada lisää koirapuistoja ja esimerkiksi agilityesteitä koirapuistoon, pohtivat Bethell ja Herbst.

– Täällä ei myöskään ole koirien uimapaikkaa, Herbst sanoo.

Grunde-mäyräkoiran omistava Herbst toteaa huomanneensa, että Kivistössä on paljon koiria. Samassa kerrostalon kerroksessa saattaa asua jopa viisi koiraa.

– Ehkä syynä on se, että täällä asuu paljon nuoria.

Luna-havannankoiran isäntä Bethell ja Herbst ovat tutustuneet koirapuistossa. Punakivenpuiston aitauksessa kerran kuussa järjestetyistä koiratreffeistä he eivät ole kuulleet.

Koirapuistoja kaivattaisiin lisää.

Koiratreffien tarkoituksena on ollut tutustuttaa niin kivistöläisiä koiria kuin koiranomistajia toisiinsa.

– Koiratreffit ovat asukaslähtöistä toimintaa, toteaa Kivistön suuralueella toimivan yhteistyöryhmä MarjaVerkko ry:n työntekijä Elina Olki.

Hän kertoo koiratreffien järjestämisen alkaneen alkuvuodesta. Treffit olivat koronaepidemian vuoksi tauolla, mutta niiden järjestämistä aiotaan jatkaa syksyllä.

Koiraystävällisyys näkyy Bethellin mukaan jo nyt siinä, että palveluntarjoajat näyttävät koirille Kivistössä vihreää valoa.

Jaspiskujalla Kivistön keskustassa sijaitsevan Beer & Cafe Solmun vuoropäällikkö Tytti Vierimaa toivottaa koirat tervetulleiksi niin päivä- kuin ilta-aikaan.

Koiran kanssa saa tulla oluelle, mutta yöhön asti koiravieraat eivät voi viipyä.

– Koirille tulee valomerkki kello 20, Vierimaa sanoo.

Beer & Cafe Solmun vuoropäällikkö Tytti Vierimaa toivottaa koirat tervetulleiksi. Tiina Örn

Beer & Cafe Solmun terassilla on varattuna vesikuppeja koiravieraille.

Veden lisäksi koirille tarjotaan makupaloja.

– Meiltä on mahdollisuus myös ostaa nakkeja koiralle herkuksi, Vierimaa kommentoi.

Koirat toivotetaan tervetulleiksi myös Keimolantiellä sijaitsevan Ristorante Il Classico terassille.

Olki pohtii Kivistön olevan hyvä paikka koiranomistajan asua. Lähellä on paljon ulkoilualueita. Puutteitakin löytyy, sanoo Olki ja mainitsee Bethellin ja Herbstin tavoin koirapuistojen vähyyden.

– Sosiaalisessa mediassa on keskustelua siitä, että koirapuistoja kaivattaisiin lisää. Myös karkurikoirat puhuttavat ja Kivistössä käydään samaa jätöskeskustelua kuin mitä muillakin asuinalueilla.

Kivistön koiratreffien tarkat ajat löytyvät MarjaVerkon nettisivuilta www.marjaverkko.fi/tapahtumakalenteri ja Facebookista www.facebook.com/MarjaVerkko. Suunnitelmissa on, että treffit pidettäisiin 20.9., 18.10. ja 15.11.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut