Ylioppilaskirjoitukset alkoivat – Vantaalla 300 kokelasta enemmän kuin viime syksynä

Viimeisen suoran matkalla kohti valkolakkia aloitti Vantaalla 1859 kokelasta. Harri Teitto

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat maanantaina 14. syyskuuta kemian ja terveystiedon kokeilla. Kirjoitukset jatkuvat 1. lokakuuta asti. Kunkin kokelaan urakan kestoon vaikuttaa se, mitä aineita hän kirjoittaa.

Vantaalla syksyn kirjoituksiin on ilmoittautunut päivä- ja aikuislukioista yhteensä 1859 kokelasta, reilu 300 enemmän kuin viime syksynä.

Kokelaiden lisääntyneeseen määrään arvioidaan olevan monta syytä. Yksi lienee viime syksynä voimaan tullut rajaton hyväksyttyjen kokeiden uusintamahdollisuus. Lisää kokelaita syksyn kirjoituksiin tuonee myös se, että yhä useampi haluaa korottaa arvosanojaan nyt korkeakoulujen todistusvalinnan korostuessa. Kokelaiden määrässä voi lisäksi näkyä se, että viime kevään ylioppilaskokeet järjestettiin poikkeuksellisissa oloissa ja tiivistetyssä aikataulussa.

Tämän syksyn koepäiviä on muutettu niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon turvallinen järjestäminen koronavirustilanteessa.

Lisätietoa: ylioppilastutkinto.fi.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut