Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Tikkurilan Tiikerit lähtee terävöitynein kynsin tavoittelemaan pudotuspelipaikkaa – Neljä viime kaudella ulkomailla pelannutta pelaajaa tuovat omat mausteensa vantaalaisryhmään

Tikkurilan Tiikerit päätyi viime kaudella sarjatulokkaana miesten salibandyliigassa sijalle 11. Nyt pääsarja on nimeltään F-liiga ja vantaalaiset tavoittelevat jo realistisesti paikkaa pudotuspeleihin eli kahdeksan parhaan joukkoon.

Asiaa edistää Tikkurilan urheilutaloon asennettu pysyvä salibandyalusta, jonka myötä Tiikerien edustusjoukkue on pystynyt keskittämään kaiken toimintansa saman katon alle.

– Harjoittelu on muutenkin sujunut suuremmitta ongelmitta, raportoi päävalmentaja Miro Mäkelä.

Tiikerit sai pidettyä riveissään viime kauden runkopelaajansa. Uusi nimiä on runsaan kentällisen verran.

Ennakkoon katseet kohdistuvat lähinnä Janne Saloseen, lähes 400 liigaottelua pelanneeseen 30-vuotiaaseen puolustajaan, joka siirtyi EräViikingeistä.

– Salonen tuo tarvittavaa kokemusta. Hän tietää, mitä menestymiseen vaaditaan ja miten nuorta joukkuetta voi auttaa. Salonen on sitä paitsi itsekin ottanut vielä pelillisiä steppejä ylöspäin. Hän tulee olemaan isossa roolissa sekä pukukopissa että kentällä, Mäkelä näkee.

Toivottavasti ne, jotka katsomoon pääsevät, pitävät hyvää mekkalaa.

Mielenkiintoinen on myös Suomen kentille palannut nelikko: puolustaja Teemu Kantanen (Tunet IBK, Ruotsi) sekä hyökkääjät Kalle Laakso (Wiler-Ersigen U21, Sveitsi), Niklas Laurila (UHC Weissenfels, Saksa) ja Teemu Suomalainen (Kloten, Sveitsi).

Teemu Suomalainen pelasi isossa roolissa Tampereen KOOVEEssa ennen Sveitsiin lähtöään ja on nyt selkeässä tulosvastuussa Tiikereissä.

– Joukkue on nuori ja nälkäinen, ja toiminnassa on hyvä suunta. Sekä omat että joukkueen odotukset ovat korkealla, sanoo laitahyökkääjä Suomalainen, joka pelasi viime kauden Sveitsin kakkostasolla.

– Sain paljon vastuuta. Hieno kokemus sekä pelillisesti että elämänkokemuksena, hän kiteyttää.

Nyt Tiikereissä jää hyviä pelaajia pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle väkisinkin.

– Viime kauden ryhmässä oli liian suuri tasoero kärjen ja pohjan välillä. Nyt kilpailutilanne on kovempi, vaikka pelaajia on määrällisesti vähemmän, päävalmentaja Mäkelä toteaa.

– Jotkut viime kaudella isoissakin rooleissa pelanneet saattavat nyt jäädä kolmen kentällisen ulkopuolelle. Valmentajan kannalta se on tietysti positiivinen ongelma, ja onneksi meillä on tervehenkinen ryhmä.

Vuosi sitten syksyllä liigan keltanokat olivat peleissä välillä pahastikin ottavana osapuolena. Vähitellen vantaalaisten suoritustaso alkoi enemmän muistuttaa pääsarjatason ryhmältä vaadittavaa.

Loppujen lopuksi kaudesta jäi suhteellisen hyvä maku suuhun.

– Uskon, että kentällä tulee näkymään tuo yhden vuoden lisäkokemus, ja arjessa näkyy, että nyt tiedämme, mikä on vaatimustaso, jos haluamme voittaa enemmän pelejä. Haluamme olla viimekautista aktiivisempia varsinkin pallottomassa pelissä, Mäkelä valottaa.

– Arkitekemisen kehittäminen on isossa kuvassa olennaisinta. Iso muutos ei toki näy vuodessa eikä kahdessa, kun moni muu seura on tehnyt laadukkaasti töitä paljon pidempään.

Tikkurilan urheilutalo oli viime kaudella Tiikerien peleissä hyvin kansoitettu. Nyt sisään voi ainakin toistaiseksi ottaa vain 250 katsojaa.

– Tietysti sillä on jonkinlainen vaikutus. Toivottavasti ne, jotka katsomoon pääsevät, pitävät hyvää mekkalaa ja seisovat joukkueen takana, päävalmentaja Mäkelä tuumii.

Tikkurilan urheilutalossa sunnuntaina 20. syyskuuta kello 17 F-liigan avauskierroksen ottelu Tiikerit–EräViikingit ja lauantaina 26. syyskuuta kello 17 Tiikerit–LASB.