Tutkimuslautta odottaa poisvientiä Heurekan sillan alla Keravanjoessa – Epäily ilkivallasta

Betoninen poravaunulautta mahdollisti joenpohjan kairaamisen. Tutkimustyöt liittyvät jokirannan uudistamiseen. Tiina Örn

Tiina Örn

Keravanjoessa on tehty jokirannan suunnittelukilpailun voittaneen ehdotuksen toteuttamiseen liittyviä tutkimustöitä.

Ramboll Finland Oy:n tekemiä tutkimuksia varten jokeen tuotiin vene ja betoninen poravaunulautta. Tutkimuspaikka on Tikkurilassa Keravanjoen pohjoisrannalla.

Suunnitteluhankkeen projektipäällikkö Hanna Keskinen Rambollilta kertoo betonisen lautan mahdollistaneen joenpohjan kairaamisen ja pohjaan kerrostuneiden sedimenttimaiden tutkimisen.

– Pohjasta on otettu näytteitä. Niistä tutkitaan erilaisia haitta-ainepitoisuuksia, kertoo Keskinen.

Suunnitelman mukaan Heurekan sillan

kupeeseen veden äärelle rakennetaan porrastuvia oleskelutasanteita ja rantaa täytetään jonkin verran Tikkurilanrannan itäosassa. Hankkeeseen liittyy myös muita jokirannan uudistustöitä.

Näytteet on nyt otettu. Tutkimuslautta on tarkoitus kuljettaa pois mahdollisimman pian, koska Keskisen mukaan viikonlopun aikana syntyi epäilys siitä, että lautalle olisi tehty ilkivaltaa ja että se olisi irrotettu paikaltaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut