Tulevana viikonvaihteena korsolaisten ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan, jos leffateatterin penkille istahtaminen kiinnostaa. Syksyn uutuuksia pääsee katsomaan aivan kotikulmilla Monitoimitalo Lumossa, jonka Lumosali palvelee perjantaista sunnuntaihin Lumokinona.

Pop Up Kino Helsingin pyörittämän kolmen leffaillan kattaukseen kuuluvat muun muassa Juliette Binochen tähdittämä Hyvä vaimo sekä paljon huomiota saaneet Christopher Nolanin ohjaama Tenet ja Miika Nousiaisen romaaniin perustuva Metsäjätti.

Kotimaisista uutuuksista ohjelmistossa ovat myös Seurapeli ja nuortenelokuva Eden. Lisäksi tarjolla on yksi ennakkonäytös ja yksi ilmaisnäytös. Vapaa pääsy on perjantaiseen avajaisnäytökseen, jossa esitetään vuonna 2014 ensi-iltansa saanut, Jenni Toivoniemen käsikirjoittama Korso. Ennakkonäytöksessä sunnuntaina puolestaan on mahdollista nähdä dokumentti legendaarisesta vääryyttä kokeneiden puolustajasta Hannu Karposta.

Pop Up Kino Helsinki on Vantaalla entuudestaan tuttu muun muassa osallisuudestaan Rekolan työväentalon vintage-leffateatterin elvyttämistoimintaan sekä viime kesänä lentoaseman kupeessa sijaitsevalla pysäköintialueella järjestetyistä drive-in-näytöksistä.

– Ne olivat valtavan suosittuja ja suunnitteilla on toteuttaa vastaavanlainen tapahtuma myös jossain muualla Vantaalla, jos sopiva paikka löytyy, Janne Hulkkonen Pop Up Kino Helsingistä kertoo.

Lumosalin Hulkkonen kehuu sopivan loistavasti elokuvateatteriksi.

– Sinne on esimerkiksi mahdollista tuoda 10 metrin kangas.

Lumokino aiotaankin toteuttaa myös lokakuussa 23.–25. päivän viikonloppuna. Hulkkosen mukaan tapahtuminen toivotaan antavan osviittaa siitä, olisiko elokuvanäytöksille kysyntää Korsossa jatkossakin.

Leffanäytösten yleisömäärää rajoitetaan turvallisuuden vuoksi ja Lumosalin 235-paikkaiseen saliin pääsee kerrallaan 78 katsojaa. Lisäksi teatterin siisteydestä huolehditaan tehostetulla siivouksella.

Pop Up Kino Helsingin, Vantaan kulttuuritoimen ja Monitoimitalo Lumon yhteistyönä järjestettävään tapahtumaan saa lippuja verkkokaupasta: https://holvi.com/shop/popupkino/. Liput maksavat 10/8 euroa, ovelta ostettuna maksu ensisijaisesti pankkikortilla. Lippuvaraukset: popupkino@popupkino.fi.

Lumokinon ohjelma:

Pe 18.9. klo 18 Korso (vapaa pääsy), klo 20 Tenet.

La 19.9. klo 16 Eden, klo 18 Hyvä vaimo, klo 20 Seurapeli.

Su 20.9. klo 16, Karpo, klo 18 Metsäjätti, klo 20 Tenet.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut