Adressi vaatii Vantaan ratikkahankkeen hyllyttämistä – "Se on hyvä hanke, mutta voi odottaa"

Vantaan ratikkahankkeesta kertova mainosratikka tuotiin viime vuoden loppupuolella Tikkurilan torille. Arkisto/Leena Koivisto

Tiina Örn

Vantaan kristillisdemokraatit julkaisivat adressi.com-sivustolla adressin, jossa vaaditaan Vantaan ratikkaprojektin laittamista jäihin Vantaan heikon taloustilanteen vuoksi. Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Tiina Tuomela toteaa, että hanke on mahdollista vielä hyllyttää, koska kaupunki on sitoutunut vasta suunnittelun rahoittamiseen.

–  Hankkeelle pystytään vielä tässä vaiheessa laittamaan jarrut. Jos suunnittelu viedään loppuun, niin sitten luultavimmin todetaan, ettei tästä enää voi perääntyä, koska rahaa on jo mennyt niin paljon, Tuomela arvioi.

Tuomela toteaa Vantaan talouden olevan niin "kuralla", että nyt on pakko priorisoida. Hän huomauttaa, ettei jarrun painaminen välttämättä tarkoita hankkeesta luopumista kokonaan, vaan se voi tarkoittaa myös hankkeen siirtämistä muutamalla vuodella.

– Jos ratikkahankkeen tuotot realisoituvat vasta 30 vuoden päästä, niin eikö sitten ole melko lailla sama, jos ne realisoituvat 3–5 vuotta myöhemmin? Tuomela kysyy.

Hän lisää, että hanke sinällään on hieno.

– Se kuuluu samaan sarjaan kuin esimerkiksi uuden oppimiskeskuksen rakentaminen. Ne ovat hyviä hankkeita, mutta ne voivat odottaa. Sisäilmaongelmaisten koulujen kunnostus ja sosiaali- ja terveyspalvelujen laittaminen kuntoon sen sijaan eivät voi odottaa, Tuomela lausuu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut