Kivenmurskaamo saa lisätä roimasti louhintaa Kiilassa

Peab Industri Oy:n siirrettävä kivenmurskaamo on saanut Vantaan ympäristölautakunnalta luvan laajentaa toimintaansa Bergkullantiellä Kiilassa. Nykyiseen verrattuna ympäristöluvan muutos sallii yhtiön louhia ja murskata kiviainesta yli kaksinkertaisen määrän ja tuplata muualta tuodun puhtaan kiviaineksen murskausmäärän.

Luvan mukaan murskaamolla, Vantaan moottoriradan tuntumassa, saa murskata alueelta louhittua kiviainesta enintään 800 000 tonnia vuodessa. Nykyinen lupa on 300 000 tonnille. Lisäksi muualta tuotua puhdasta kivilouhetta voi murskata enintään 200 000 tonnia vuodessa.

Lue myös: Kiilan kierrätyslaitokset ahdistavat asukkaita – "Viranomaiset eivät kuuntele, valvo, eivätkä toimi"

Murskausmäärien nosto lisää raskasta liikennettä alueella ja useat muistutusten tekijät huomauttivat myös jatkuvasta melusta ja pölystä. Lautakunnan päätöksen mukaan toiminnan aiheuttamat melu- ja pölyhaitat on kuitenkin huomioitu jo voimassa olevassa ympäristöluvassa ja uuden luvan pölyntorjunnan tehostamismääräyksessä.

Lautakunnan lupapäätös on voimassa toukokuun loppuun 2022 saakka. Siitä voi valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen.

Peab Industrilla on myös vireillä murskausaseman perustaminen Kiilan Hanskalliontielle. Ympäristö- ja maa-aineslupaa haetaan 15 vuodeksi.

Lue myös: Vauhtikeskuksen kivilouhe epäilyttää Vantaalla

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut