Jumboon avattiin uusi ravintolamaailma – Oma jäätelötehdas ja leipomo

Ilmiö: Viinejä on toivottu ruokakauppaan. Nyt Jumbossa voi juoda viinilasillisen keskellä myymälää.

Anne-Mari Kohtamäki ja Sami Hertell ovat kokonaan uudistetun K-Citymarket Jumbon kauppiaat. Hertell korostaa, että myymälän valikoiman tulee tänä päivänä olla laaja. Arkisto / Päivi Tuovinen

Tiina Örn

Jumbon K-Citymarketissa voi torstaista alkaen juoda viinilasillisen. Tarkkaan ottaen viiniä, olutta ja muita mietoja alkoholijuomia tarjoillaan K-Citymarketin uudessa ravintolamaailmassa: Food Courtissa.

Viini ruokakaupan ravintoloissa ei ole aivan uusi ilmiö Suomessa, mutta Jumbossa se on.

Kauppias Sami Hertellin mukaan Food Court on sitä, mitä Jumboon on pitkään kaivattu. Asiakkaiksi odotetaan lapsiperheitä, lounaalle tulevia työporukoita ja ostosten lomassa ruokailemaan piipahtavia.

– Uskomme, että Food Courtissa käy viikoittain nelinumeroinen määrä asiakkaita, Hertell toteaa.

122 asiakaspaikkaa sisältävän Food Courtin perustaminen oli osa Jumbon K-Citymarketin uudistusta. Hertell kutsuu koko myymälän laittamista uusiksi miljoonien investoinniksi. Myymälä on kooltaan 12 000 neliötä.

Food Courtin avaaminen kertonee siitä, että ravintolan ja ruokakaupan raja on hälvenemässä. Hertell kuvailee kaupan asiakkaiden haluavan kokea nyt uusia elämyksiä.

– Myymälän valikoiman tulee olla todella laaja. Erikoisruokavalioita on paljon ja asiakkaat haluavat ostaa sosiaalisessa mediassa näkemiään tuotteita. Myös laadun arvostus on korkealla.

Hertell uskoo uuden ravintola-alueen houkuttelevan asiakkaita muun muassa siksi, että samassa ravintola tarjoilee monen eri maanosan keittiön ruokaa.

– Food Court on yhdeksän eri ravintolaa. Samassa pöydässä istuvassa seurueessa voi yhdellä olla aasialaisen keittiömme ramenia, toisella kanadalaisen keittiömme poutinea, kolmas voi nauttia perinteisen lounasbuffét'n ja neljäs ottaa lounaaksi artesaanipizzaa.

Food Courtin aukioloajoissa on otettu huomioon se, että kauppakeskus elää aamusta pitkälle iltaan joka päivä.

– Meillä saa myös aamupalaa.

Oma erikoisuutensa on se, että Food Courtissa on jäätelötehdas, joka valmistaa aluksi 25 eri jäätelömakua ja jatkossa makuja voi olla jopa yli sata.

Jäätelötehtaan tuotteita tulee myös myymälän valikoimiin, sanoo Hertell.

Jumbon K-Citymarkettiin on uudistuksen jälkeen rekrytoitu 15 uutta työntekijää. Korona-aika on Hertellin mukaan näkynyt siinä, ettei ravintola-alan ammattilaisten rekrytointi ole ollut vaikeaa.

– Olemme saaneet huippuammattilaiset.

Kokonaisuudessaan Jumbon K-Citymarket työllistää lähes 200 henkilöä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut