Saiko korona-aika suomalaiset kekseliäiksi? Patenttihakemusten määrä pomppasi ylös

Patentti- ja rekisterihallitus sijaitsee Helsingin Sörnäisissä osoitteessa Sörnäisten rantatie 13. PRH / Arja Leikas

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on tammi-elokuussa vastaanottanut kansallisia patenttihakemuksia 16 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan ajankohtaan. Hakemuksia on tullut 1 048 kappaletta. Määrä on suurin kuuteen vuoteen, kerrotaan PRH:n tiedotteessa.

Lukumääräisesti eniten hakemuksia on tullut Uudeltamaalta: 566 kappaletta. Luku on 78 prosenttia Uudenmaan koko edellisvuoden hakemusmäärästä. Kun kuluvaa vuotta on vielä kolmannes jäljellä, ennustaa tämä selkeää kasvua koko vuoden hakemusmäärään.

"Laitettiin ystävien kanssa viisaat päät yhteen" – suomalaislentäjä kehitti lomautuksellaan kasvomaskiautomaatin – ensimmäinen käytössä Helsinki-Vantaalla

Seuraavana tulevat Pirkanmaa 76 hakemuksella ja Pohjois-Pohjanmaa 60 hakemuksella. Pohjois-Pohjanmaalta hakemuksia on tehty jo 4 enemmän kuin viime vuonna yhteensä.

Keski-Suomessa on tehty 46 hakemusta, Päijät-Hämeessä 32 hakemusta ja Etelä-Karjalassa 28 hakemusta. Ainakin näissä maakunnissa tullaan ylittämään viime vuoden hakemusmäärät. Vaatimattomampia, mutta silti edellisvuoden ylittäviä hakemusmääriä, on tehty Kanta-Hämeessä (16 kappaletta), Lapissa (9 kappaletta) ja Keski-Pohjanmaalla (6 kappaletta).

Keksinnön asialla

Mikä patentti?

Patentti on yksinoikeus käyttää keksintöä. Keksinnön käytöllä tarkoitetaan ammattimaista hyödyntämistä, kuten tuotteen valmistusta, myyntiä, käyttöä ja maahantuontia.

Suomessa patenttia haetaan PRH:lta. Kansallisten eli vain Suomessa voimassa olevien patenttien lisäksi PRH käsittelee myös kansainvälisiä patenttihakemuksia.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut