"Rakkaudella käsintehty Suomessa!" – epähygieenisesti kokatun eksoottisen pakasteruoan myyntipaikat hakusessa

Elintarvikevalvonnan kohteessa ottamia ja saamia kuvia. Vasemmanpuoleisesta kuvasta on häivytetty toiseen toimijaan viittaava merkki, jonka käyttöön toimijalla ei ole oikeutta. _
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Elintarvikevalvontaviranomaisten tietoon on tullut, että Helsingissä sijaitsevassa yrityksessä on tuotettu falafel-pyöryköitä epähygieenisissä ja puutteellisissa olosuhteissa. Todettujen elintarvikesäädösten vastaisten olosuhteiden takia elintarviketurvallisuus on näissä tuotteissa saattanut vaarantua, tiedottaa Ruokavirasto.

Valmistavalta yritykseltä saatujen niukkojen tietojen ja muiden havaintojen perusteella kyseistä tuotetta on myyty pakasteena pääkaupunkiseudulla kauppaketjujen ulkopuolisissa elintarvikemyymälöissä. Pakkauksessa lukee: "Rakkaudella käsintehty Suomessa!". Tiedotteen mukaan ei ole kuitenkaan täysin pois suljettua, että tuotteita olisi ollut myynnissä myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Elintarvikeviranomaisia on pyydetty poistamaan myymälöistä löytyvät tuotteet.

Kuluttajia pyydetään hävittämään mainittu tuote. Valitettavasti tuotepakkauksessa ei näy valmistajan nimeä. Kuluttajat voivat verrata kotoaan mahdollisesti löytyvää pakkausta alla näkyviin kuviin. Kuluttajia pyydetään ilmoittamaan kuvien mukaisen pakkauksen (etiketti on sijoitettu pakkauksen sisälle) ostopaikasta sähköpostilla osoitteeseen kymp.elintarviketurvallisuus(at)hel.fi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut