Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maahantulo kiristyy taas maanantaina – katso lista maista joita rajoitukset koskevat ja eivät koske

Valtioneuvoston päättämät maahantulon uudet rajoitukset tulevat voimaan huomenna maanantaina 28. syyskuuta. Rajoituksia tiukennetaan koronatilanteen perusteella.

Rajoitukset otetaan uudestaan käyttöön Suomen ja Islannin, Norjan, Ruotsin, Saksan, Slovakian ja Viron välisessä liikenteessä sekä Georgian, Kanadan ja Tunisian asukkaille, jotka matkustavat kotimaastaan Suomeen.

Rajoitukset poistuvat San Marinosta saapuvasta liikenteestä.

Päivittäinen liikenne on edelleen mahdollista Suomen, Ruotsin ja Norjan välisellä maarajalla rajayhteisöjen välillä.

Lisäksi maanantaista alkaen Suomessa voi käydä työssä Ruotsista ja Virosta ilman omaehtoista 14 vuorokauden karanteenia.

Maalistaus voi muuttua aina viikoittaisen tarkastelun myötä, sisäministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö tiedottavat.

Maahantulon rajoitusten muutokset tehdään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) asiantuntija-arvion perusteella kunkin maanantain tietojen perusteella.

Raja-arvoa 25 uutta tautitapausta 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 päivän aikana sovelletaan EU- ja Schengen-maihin sekä EU-neuvoston määrittelemiin niin sanotun Vihreän listan maihin.

Sisärajaliikenteessä eli Suomen ja muiden Schengen-alueeseen kuuluvien maiden välisessä liikenteessä ei maanantaista alkaen rajoiteta maahantuloa Kyprokselta, Latviasta, Liettuasta, Liechtensteinista, Puolasta, San Marinosta ja Vatikaanista Suomeen.

Maahantulon rajoitukset ovat sisärajaliikenteessä voimassa Suomen ja Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Islannin, Italian, Itävallan, Kreikan, Luxemburgin, Maltan, Norjan, Portugalin, Ranskan, Ruotsin, Saksan, Slovakian, Slovenian, Sveitsin, Tanskan, Tšekin, Unkarin ja Viron välisessä liikenteessä tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia. Lokakuun alusta lähtien omaehtoista karanteenia voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella koronatestillä.

Näistä maista voi tulla Suomeen työmatkalle tai muusta välttämättömästä syystä: Andorra, Bulgaria, Irlanti, Kroatia, Monaco, Romania, ja Yhdistynyt Kuningaskunta.

Maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia.

Muiden Schengen-alueeseen kuulumattomien maiden osalta maahantulon rajoitukset mahdollistavat vain paluuliikenteen Suomeen ja muihin EU- ja Schengen valtioihin, kauttakulkuliikenteen Helsinki-Vantaan lentokentällä sekä muun välttämättömän liikenteen. Lisäksi maahantulijoille suositellaan 14 vuorokauden omaehtoista karanteenia.