Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat kasvomaskia kaupungin palveluissa

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat maskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa. Tiina Mutila

Helsinki, Espoo ja Vantaa suosittavat 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä kaikissa kaupungin palveluissa aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.

Suositus koskee esimerkiksi kirjastoja, liikuntapaikkoja, museoita, asiointipisteitä ja toisen asteen oppilaitoksia astuen voimaan välittömästi tai viimeistään ensi torstaina eli 1. lokakuuta.

– Toivomme, että ihmiset ottavat laajentuneen maskisuosituksen pääkaupunkiseudulla vakavasti ja noudattavat sitä, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Näin saatamme säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja koulujen etäopetuksen, käyttöönotolta, toteavat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen yhteisessä tiedotteessa.

Kaupunkien palveluissa huolehditaan asiakasturvallisuudesta monin tavoin. Toimintaa on mukautettu niin, että lähikontakteja vähennetään esimerkiksi tilajärjestelyillä, suojaplekseillä, ryhmiä pienentämällä tai itsepalvelua lisäämällä.

Palveluissa myös muistutetaan asiakkaita Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) korona-ajan ohjeista.

Kaupungin palvelujen asiakkaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Tiedotteen mukaan vähävaraiset voivat hakea ilmaisia maskeja kaupunkien maskijakelupisteistä.

Maskien laaja käyttösuositus täydentää muita turvallisuusohjeita, joihin kuuluu huolellinen käsihygienia, turvavälit, sairastaminen kotona ja koronatestiin hakeutuminen pienissäkin oireissa.

THL:n laajennettu kasvomaskisuositus on voimassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella, jossa koronavirus on kiihtymisvaiheessa.

Ohjeistusta tilanteista, joissa maskin käyttöä suositellaan, on saatavilla THL:n sivustolta.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut