Ministeriksi nousemassa pitkästä aikaa vantaalainen – Tikkurilalaista Jussi Saramoa esitetään opetusministeriksi

Jussi Saramoa esitetään uudeksi opetusministeriksi. Tikkurilassa asuva Saramo on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Arkisto/Inka Töyrylä

Tiina Örn

Vasemmistoliitto esittää äitiyslomalle kevään ajaksi jäävän opetusministeri Li Anderssonin tilalle vantaalaista Jussi Saramoa. Vasemmistoliiton puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä tekivät valinnan tiistai-iltana. Virallisen ministerivalinnan tekee valtioneuvosto.

Saramo, 41, on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja.

Saramo on vaikuttanut pitkään kuntapoliitiikassa. Vantaalla hän on toiminut kaupunginvaltuutettuna kolme kautta, vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän oli Porvoossa valtuutettuna kaksi kautta.

Tikkurilalainen Saramo asuu avoliitossa ja hänellä on kaksi lasta.

Saramo kommentoi uutta työtään heti valinnan varmistuttua.

– Koulutuspolitiikassa tärkeintä on johtaa hallituksen ja Lin hyviä prosesseja eteenpäin, pätkäministerinä ei pidä yrittää keksiä pyörää uudestaan.

Kovimpien paikkojen Saramo uskoo olevan edessä hallitusta johtavan viisikon jäsenenä, kun keväällä tehdään isoja ratkaisuja tulevien vuosien talouspolitiikasta.

Viimeksi valtioneuvoston jäsenenä on ollut vantaalainen vuosina 2005–2007. Silloin Antti Kalliomäki (sd.) toimi opetusministerinä. Kalliomäen ministeriura alkoi vuonna 1995, kun hänet valittiin kauppa- ja teollisuusministeriksi. Valtiovarainministerinä Kalliomäki oli vuosina 2003–2005.

Ennen Kalliomäkeä ministerinsalkkua ovat kantaneet vantaalaiset Kaarina Dromberg (kok.), joka toimi kulttuuriministerinä vuosina 2002–2003, Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen (sd.), joka oli opetusministerinä vuoden 1986 kesäkuusta vuoden 1987 huhtikuuhun sekä kolmeen eri otteeseen 70- ja 80-luvuilla liikenneministerinä vaikuttanut Veikko Saarto (skdl.).

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut