Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miesten jalkapallon Kolmosen derbyssä kutkuttavat asetelmat – Nousukarsintaan tähtäävät VJS ja TiPS kohtaavat lauantaina Myyrmäessä

Koska miesten Kolmonen pelataan tällä kaudella yksinkertaisena sarjana, eivät Vantaan Jalkapalloseura ja Tikkurilan Palloseura ole vielä kohdanneet. Viimeistä edellisellä ottelukierroksella tulevana lauantaina ne kohtaavat ja erittäin kovin panoksin.

Porvoolainen FC Futura oli jo menossa vääjäämättömästi lohkovoittoon voitettuaan 12 ensimmäistä otteluaan. Mutta sen jälkeen se pelasi sekä TiPS:n että VJS:n kanssa tasan ja hävisi viime lauantaina SAPA/3:lle. Sen myötä Vantaan derbyyn tuli rutkasti lisämaustetta.

Futuran syyskohmeuden avittamana TiPS on kivunnut maalieron turvin lohkon kärkeen ja VJS hivuttautunut kahden pisteen päähän kärkikaksikosta. Periaatteessa on vielä mahdollista, että sekä TiPS että VJS pääsevät karsimaan noususta.

Lohkon kolmannella vantaalaisella, Koivukylän Palloseuralla, on mahdollisuus auttaa, sillä se kohtaa lauantaina Futuran kotonaan.

Kaikki kärkitrion joukkueet ovat hävinneet vain kerran. VJS on pelannut nyt tappiotta 11 ottelua putkeen.

Kun se viime syksynä putosi Kolmoseen, joukkueesta jäi jäljelle lähinnä nuoremman polven pelaajistoa sekä kokeneemmista maalivahti Jalmari Karvinen, kapteeni Robert Gädda ja Kolmosen maalitilastoa nyt johtava hyökkääjä Vili Lankinen.

– Keski-ikä pyörii 20:n paikkeilla, kertoo VJS:n miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajana ensimmäistä kauttaan toimiva, mutta vankan VJS-taustan omaava Sami Setälä.

– Alussa näkyi miesten pelien kokemuksen puute. Pelitavassakin oli vähän hakemista, mutta sittemmin kaikki on mennyt uomiinsa, Setälä selvittää.

Joukkuehenki ja itseluottamus ovat Setälän mielestä siivittäneet hyvään kauteen.

– Niiden myötä joukkue on pystynyt pelaamaan taitojensa äärirajoilla.

VJS:n kapteeni ja kasvatti Robert Gädda, 26, myöntää, että joukkueella oli kauden alussa hieman henkisiä ongelmia.

– Voitimme ne ja löysimme oman tavan. Se vaati muutaman pelin, sanoo topparina pelaava Gädda.

Yksinkertainen sarja on hänen mielestään antanut VJS:lle paremmat mahdollisuudet menestyä.

– Vastustajat eivät ole osanneet samalla tavalla varautua meidän laadukkaisiin pelaajiimme kuin kaksinkertaisen sarjan toisella kierroksella olisi voinut käydä, seutulalainen Gädda tuumii.

Kuusivuotiaasta asti VJS-paitaa kantanut Joni-Jesper Rahkola, 21, on urakoinut. Hän on pelannut paitsi miesten Kolmosessa myös A-nuorissa, missä hän on toppari ja kippari.

– Kahden pelin viikkoja on tullut aika monta, toteaa miesten joukkueessa vasempana laitapuolustajana pelaava Rahkola.

– Jos junnupeleissä tunnen itseni yleensä isoksi, niin miesten peleissä tulee joskus melkoisia kaappeja vastaan, Linnaisissa asuva 185-senttinen Rahkola naurahtaa. Hän odottaa derbyä innolla.

– En ole näin suurta matsia ennen kokenut.

VJS-luotsi Setälä uhkuu itseluottamusta ennen TiPS-peliä.

– Meillä on selvä sapluuna. Ei ole järkevää muuttaa omia systeemejä yhden vastustajan mukaan, hän sanoo.

Ja Setälältä vielä lopuksi vinkki lauantain derbyyn:

– Kannattaa seurata 19-vuotiasta hyökkääjäämme Charles Katashiraa. Hän on sarjan paras pelaaja.

La 3.10. klo 17.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaan Jalkapalloseura – Tikkurilan Palloseura ja klo 13 Havukoskella Koivukylän Palloseura – FC Futura. Miesten Kolmosen viimeinen ottelukierros pelataan 9.10. Silloin VJS kohtaa kotonaan Nastolan Nopsan ja TiPS kotonaan SAPA/3:n.