Tallink keskeyttää Helsingin ja Riikan välisen reitin ensi kevääseen asti – Latvia määräsi Suomesta saapuvat matkustajat 10 päivän karanteeniin

Tallink-varustamo keskeyttää liikennöinnin Helsingin ja Riikan välisellä laivareitillä ensi kevääseen asti.

Alunperin tarkoitus oli keskeyttää reitti vain lokakuun loppuun asti. Tallink on kuitenkin tällä viikolla tarkastellut tulevia kuukausia ja päätti keskeyttää liikennöinnin kevääseen asti.

Latvian viranomaiset tiukensivat viime perjantaina matkustusrajoituksia Suomen osalta. "Keltaiseksi" maaksi luokitellusta Suomesta Latviaan saapuvien matkustajien on jäätävä kymmenen vuorokauden karanteeniin.

Suomen ja Latvian välisten matkojen varaukset putosivat heti merkittävästi.

Päätös reitin keskeyttämisestä ei ole koskaan helppo, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

– Ja päätökset ovat entistä vaikeampia tässä jatkuvassa ylä- ja alamäessä. Latvian uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat kuitenkin välittömästi Helsinki-Riika -reitin varauksiin tulevina kuukausina, eikä meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää liikennöinti välttääksemme lisätappiot, kertoo Nõgene.

Hän toivoo, että reitti voidaan avata uudelleen nykyisen suunnitelman mukaan toukokuussa 2021.

– Olemme jo aloittaneet neuvottelut reitin suhteen eri viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa Riiassa ja Latviassa, Nõgene toteaa.

Tallink Silja tiedottaa, että se on mahdollisimman pian yhteydessä matkustajiin, joiden matkavarauksiin reitin keskeyttämisellä on vaikutuksia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut