Lautakunta nikottelee pysäköinnin uudistuksille – tunnin ilmaispysäköinti halutaan säilyttää

Pysäköinnin uudistuksista tuli syksyn kuuma peruna Vantaalla. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kertaalleen pöydälle jätetty Vantaan pysäköinnin kehittämissuunnitelma vuosille 2020–25 palaa uuteen valmisteluun. Tekninen lautakunta palautti esityksen, koska siinä on kohtia, joihin se haluaa muutosta.

Lautakunta haluaa muun muassa säilyttää mahdollisuuden tunnin ilmaiseen pysäköintiin muutoin maksullisilla pysäköintipakoilla, kuten kadunvarsilla, tietyillä alueilla. Kehittämissuunnitelmassa maksuttomuutta esitetään lakkautettavaksi ja se on nostanut vantaalaisten joukossa kiivasta vastustusta. Suoranaista suuttumusta suunnitellulle maksuttomuuden poistolle on ilmaistu muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Lautakunnan mielestä muun muassa kotihoitoa ja muita kotiin tuotavia palveluja koskevia pysäköintilinjauksia myös pitää selkeyttää. Lisäksi lautakunta haluaa, että pysäköinnin kehittämisen suunnitelma ja maksujen korotukset on tuotava erillisinä päätöskohtina eikä könttänä lautakunnan päätettäväksi.

Lue myös: Kohuttu parkkimaksujen aika alkaa ensi viikolla – Nämäkin paikat muuttuvat Tikkurilassa maksullisiksi

Liityntäpysäköinti muuttuu maksulliseksi Tikkurilassa, Leinelässä, Rekolassa ja Myyrmäessä parin viikon kuluttua – matkalipulla pysäköinti on edelleen ilmaista

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut