Lehto Tilat toisi Lidlin Kivistön keskustaan – palvelukeskittymän toteuttajaehdokas kaupunginhallituksen syyniin

Lehto Tilojen toteuttamana Kivistön palvelukeskittymä voisi näyttää tämän suuntaiselta. Havainnekuva. CEDERQVIST & JÄNTTI ARKKITEHDIT
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Markkinapuheenvuorot Kivistön palvelukeskittymän toteuttajaehdokkaiden kanssa on käyty ja arviointiryhmän mukaan parhaiten kaupungin vaatimuksiin vastaa Lehto Tilat Oy:n ehdotus. Asukkaiden vuosia odottaman kauppakeskuksen avoimeen ilmoittautumismenettelyyn osallistui kuusi tahoa.

Ehdokkaita arvioitiin toteuttamiskelpoisuuden, toiminnallisuuden, käyttäjälähtöisyyden, resurssiviisauden ja alueesta tarjotun myyntihinnan perusteella. Myös toteuttamisen nopeudella oli painoarvoa.

Lehto Tilojen mukaan sillä on riittävä määrä vuokralaisia ensimmäisen vaiheen aloittamiseen. Ensin palvelukeskittymään tulisi yksi päivittäistavarakauppa ja suuri tavarataloliiketila, kaupungin julkisia tiloja sekä kahvila- ja ravintolatiloja. Päivittäistavarakaupan tilaan on tiettävästi tulossa Lidl.

Kesko ja HOK-Elanto osallistuivat neuvotteluihin yhteisellä ehdotuksella, mutta eivät menestyneet. Ne voivat kuitenkin hankkia tiloja, kun keskus laajenee.

Lehto Tilojen arvion mukaan palvelukeskittymän ensimmäinen vaihe voitaisiin avata joulumyyntiin 2022. Se vaatii kaupungin päätöstä alueen vuokraamisesta vielä tämän vuoden aikana.

Arviointiryhmä esittää, että kaupunginhallitus päättää maanantaina neuvottelujen jatkamisesta Lehto Tilat Oy:n kanssa. Ryhmä ehdottaa myös, että maanvuokrasopimus ja kiinteistökaupan esisopimus valmistellaan kaupunginhallituksen joulukuun puolivälin kokoukseen.

Jos sopimusehdoista ei päästä neuvottelutulokseen kyseisellä aikataululla, Vantaan kaupunki jatkaa neuvotteluja jonkun toisen ilmoittautumismenettelyyn osallistuneen hakijan kanssa.

Lue myös: Kesko ja HOK-Elanto teettivät Kivistön kauppakeskuksesta uuden suunnitelman – ostoksille ehkä jo syksyllä 2022

Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut