Vantaan Armas-festivaalilla juhlitaan ikääntymistä – kulttuuririentojen lomassa eläkeläiset pääsevät uimaan maksutta

Armas-festivaalilla voi piipahtaa taidemuseo Artsissa tutustumassa uuteen näyttelyyn tai osallistua vaikkapa Croquis – elävän mallin piirustusiltaan. Åsa Hellmanin Kantarellikesä Leena Koivisto
Leena Koivisto

Leena Koivisto

Viime viikolla alkanut ikääntymistä juhlistava Armas-festivaali jatkuu Vantaalla vielä viikon päivät aina 14. lokakuuta asti. Samalla vietetään sunnuntaihin kestävää Onni on vanheta -teemaista Vanhustenviikkoa.

Armas-festivaalin ohjelmaa järjestetään niin kulttuuritiloissa, museoissa kuin hoivakodeissa. Tapahtumia on sekä maksullisia että maksuttomia. Vanhustenviikon kunniaksi esimerkiksi liikuntapalvelut tarjoaa eläkeläisille maksuttomia uinteja uimahalleissa vaihtelevin kellonajoin 5.−9. lokakuuta.

Festivaalin aikana pääsee tutustumaan muun muassa erilaisiin näyttelyihin, kuten Dagny Bäckströmin käsityökokoelmaan kuuluviin käsin painettuihin ja maalattuihin kodin tekstiileihin Taitokeskuksessa Hiekkaharjussa. Maksuttomiin tilaisuuksiin maanantaina 5. ja 12. lokakuuta kello 13 pitää tehdä varaus etukäteen puhelimitse, 050 5467401 tai sähköpostitse info@db-saatio.fi, Opastukseen voidaan liittää mahdollisuus myös kokeilla kankaanpainantaa.

Keskiviikkona 7. lokakuuta Tikkurilassa Bio Grandissa esitetään matineaelokuvana Pikku naisia ja Myyrmäessä piirtämisestä kiinnostuneet pääsevät piirtämään elävästä mallista taidemuseo Artsissa kello 18–20.

Torstaina Bio Grandissa ja Kino Myyrissä pyörii Hopeatähtielokuvana Teräsleidit ja Artsissa pääsee opastetusti tutustumaan kestävää kehitystä tarkastelevaan näyttelyyn Muodosta pintaan kello 17–17.45.

Vantaan miehet, eli Esa Aapro, Klaus Pennanen ja Matti Pasanen viihdyttävät Teatteri Vantaassa laulamalla sävelmiä iskelmästä oopperaan perjantaina kello 14–14.45. Liput 20 e. Ikäihmisille suunnattu unia ja yksinäisyyden kokemusta käsittelevä fyysisen teatterin teos Unien Puutarha puolestaan nähdään Mamia Companyn tiloissa (Kilterinkuja 2) kello 17. Esityksen jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan teoksesta ja sen aiheista lyhyessä toiminnallisessa työpajassa. Liput esitykseen 5 e.

Ruotsinkielisille vantaalaisille on ohjelmaa maanantaina 12.10. Myyrmäen Virtakirkossa, jossa kuullaan kitaransoittoa ja runoja matkalla läpi elämän.

Korsolaisen naiskuoron NaisSoundin laulajat esittävät eri kokoonpanoilla viihdyttävää kuoromusiikkia pihakonserteissa Korson vanhustenkeskuksessa 5. lokakuuta kello 16.30 Heporinteen palvelutalossa 10. lokakuuta kello 11, Myyrmäen vanhustenkeskuksessa 12. lokakuuta kello 16.30 ja Malminiityn hoivakodissa 14. lokakuuta kello 16.30.

Armas-festivaalin jälkeen vietetään lauantaina 17. lokakuuta vielä Kansallista Isovanhempien juhlaa yhteisessä isovanhempien ja 7–12-vuotiaiden lastenlasten työpajassa taidemuseo Artsissa kello 10.30–12. Ennakkoilmoittautuminen artsi@vantaa.fi.

Armas-festivaalin ohjelma tarkempine tietoineen löytyy täältä.

Katso myös: Keramiikalla on asiaa – Venäläisten ja suomalaisten taiteilijoiden harvinainen yhteisnäyttely Vantaan taidemuseo Artsissa puhuu kulutuksesta ja ihmisen luontosuhteesta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut