Tartuntatautilääkäri kommentoi Kuusijärven ja uimahallin koronatapauksia – "Sulkemista voidaan harkita, jos tautitapauksia on useampia"

Vantaalla ei ainakaan vielä suunnitella uimahallien sulkemista. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Tiina Örn

Viikon sisällä on tiedotettu mahdollisista korona-altistumisista sekä Kuusijärvellä että Tikkurilan uimahallissa.

Koronatestistä positiivisen tuloksen saanut mies saunoi Kuusijärven sähkösaunassa 20.–27. syyskuuta. Tikkurilan uimahallissa vieraili koronavirustartunnan saanut 28.–29. syyskuuta kello 16–17.

Vantaan tartuntatautiylilääkäri Kirsi Valtosen mukaan kyse on yksittäisistä tautitapauksista, joista on haluttu tiedottaa, koska mahdollisesti altistuneiden kartoitus ei muuten ole mahdollista.

Tapaukset eivät ainakaan toistaiseksi ole johtaneet siihen, että Vantaalla suunniteltaisiin saunojen tai uimahallien sulkemista.

– Jonkun saunan tai uimahallin sulkemista voitaisiin harkita, jos sinne yhdistyisi useampia tautitapauksia, Valtonen sanoo.

Laajamittaisemmassa saunojen ja uimahallien sulkemisessa olisi Valtosen mielestä hyvä noudattaa yhteneväistä linjaa muiden pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.

– Kyse olisi isommasta linjauksesta, joka tulisi tehdä Vantaan häiriötilannejohtoryhmässä.

Tartuntatautiylilääkäri toteaa, että saunoissa ja uimahalleissa voi edelleen käydä kunhan noudattaa turvavälejä ja hyvää hygieniaa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut