Juokseminen oli vantaalaispoliitikolle aiemmin tervanjuontia – nyt Antti Lindtman hölkkää tämän tästä Keravanjoen viertä ja osallistuu viikonloppuna puolimaratonille

Antti Lindtman löysi viime keväänä juoksemisen syvimmän olemuksen. Lauantaina hän osallistuu Vantaan maratonilla elämänsä ensimmäiseen massajuoksutapahtumaan. Matti Hannula

Matti Hannula

Harrastustensa puolesta lähinnä jalkapalloilijana aiemmin tunnettu kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) sai viime keväänä juoksukärpäsen pureman.

– Kun joukkuelajit koronan vuoksi maaliskuussa kiellettiin, ajattelin, että huonosti käy, jos oma liikunta nyt kokonaan loppuu. Lähdin lenkkipolulle.

Entisen juniorijoukkueensa, Koivukylän Palloseuran kasikakkosten kanssa hän on kymmenen viimeisen vuoden ajan joka kesä ollut pelaamassa harrastefutiksen SM-kisoissa.

Lisäksi Lindtman pelaa säännöllisesti muun muassa eduskunnan jalkapallojoukkueen kanssa. Sählykin kuuluu Lindtmanin lajirepertuaariin kuten myös pyöräily perheen kanssa kesällä.

– Keravanjoen vartta pitkin lähinnä lenkkeilen. Näihin maisemiin ei kyllästy, Antti Lindtman sanoo. Matti Hannula

– Juokseminen on aina ollut minulle tervanjuontia. Juniorina pahin painajainen oli, kun jalkapallovalmentaja sanoi, että harjoitus alkaa kolmen kilometrin lämmittelylenkillä, muistaa Lindtman, joka oli jo juniorina isokokoinen ja sen myötä maalivahti. Sittemmin hän on kunnostautunut kenttäpelaajanakin.

Keravanjoen vartta pitkin lähinnä lenkkeilen. Niihin maisemiin ei kyllästy.

– Kun keväällä aloitin lenkkeilyn, juoksin ensin lyhyitä lenkkejä niin kovaa kuin pääsin. Onneksi oivalsin pian, ettei vauhti ole tärkeä vaan lenkin kesto. Pudotin vauhtia ja pidensin lenkkejä. Juokseminen olikin todella nautinnollista, ensimmäistä kertaa elämässä.

Lenkkipolut alkoivat keväällä olla paikoin jopa ruuhkaisia ja mediassa oli paljon lenkkeilyaiheisia artikkeleja.

– Annettiin vinkkejä, ettei pidä seurata vauhtia vaan sykettä. Niin myös tein.

Se oli Lindtmanille toinen ahaa-elämys. Nyt hänen lenkkiensä pituudet vaihtelevat viidestä kilometristä 20:een.

– Keravanjoen vartta pitkin lähinnä lenkkeilen. Niihin maisemiin ei kyllästy, Tikkurilassa asuva Lindtman kertoo.

Vantaan maraton -tapahtumassa Lindtmanille tulee yksi runsas 20-kilometrinen lisää. Hän on ilmoittautunut puolimaratonille. Se on 38-vuotiaalle Lindtmanille elämänsä ensimmäinen massajuoksutapahtuma.

– Paras mahdollinen paikka, Lindtman sanoo.

– Innolla odotan, ja perhosia alkaa jo olla vatsanpohjassa.

Taktiikkavinkkejä Lindtmanille on tietysti sadellut.

– Yleisin neuvo on ollut, että pitää lähteä riittävän rauhallisesti liikkeelle.

Antti Lindtman on SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, eduskunnassa monen valiokunnan jäsen ja vielä pankkivaltuustonkin puheenjohtaja.

– Eduskunnassa on kiireinen viikko, mutta viimeistelylenkit on merkattu kalenteriin, hän kertoo.

– Keväällä oli paljon töitä, kun piti kiireesti säätää koronalakeja. Mutta kaikki iltatilaisuudet ja tapaamiset pyyhkiytyivät kalenterista. Sen myötä tuli tilaa lenkkeilylle, Lindtman jatkaa.

– Nyt syksyn alussa, kun palattiin lähemmäs normaalia, mietin, miten lenkkeily onnistuu. Hyvin on onnistunut. Joka toinen päivä käyn joko lenkillä tai pelaan jalkapalloa. Juoksen useimmiten illalla, kun tytär on mennyt nukkumaan. Vaimonikin kovasti kannustaa minua uudessa harrastuksessani.

Lindtman hävisi viime joulukuussa SDP:n puoluevaltuuston äänestyksessä pääministerinpaikan Sanna Marinille erittäin niukasti. Jos olisi käynyt toisin, Lindtmanilla ei nyt todennäköisesti olisi yhtä paljon aikaa lenkkeilylle.

– Varmastikin kalenterini olisi erinäköinen, hän myöntää.

– Mutta sen olen huomannut, että lenkkeilyllä on ollut erittäin suuri myönteinen vaikutus työtehoon. Lenkkeilyyn käytetty aika tulee moninkertaisena takaisin varsinkin näissä hommissa, missä työ tapahtuu pitkälti korvien välissä.

Tapahtuma

Vantaan maraton

Juostaan lauantaina 10.10. Järjestetään nyt 27. kerran.

Järjestäjänä toimii Vantaan seurayhtymä (VSY), jonka muodostavat Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat.

Reitti kulkee Tikkurilan ympäristössä pääosin kevyen liikenteen väyliä pitkin.

Tänä vuonna tapahtuman yhteydessä ratkotaan myös maratonin ja lyhyempien maantiejuoksujen Suomen mestaruudet.

Vantaan maratonissakin toimitaan koronaepidemian suhteen viranomaissäännösten mukaisesti.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut