Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Mielipide | Tikkurila on täyttynyt rumista rakennuksista – asukkaiden mielipiteitä tulisi kuulostella enemmän

Onneksi parempaa on luvassa, kirjoittaja tuumii Tikkurilan nykyrakennuksista.

Matka- ja kauppakeskus Dixi on kuin vieraalta planeetalta, ehkä toimiva, mutta ei silmiä hivele.

Valitettavasti sama tyyli jatkuu kirkkokorttelissa. Kuinka joku on keksinytkin nuo rumat katot. Onpahan joku arkkitehti saanut visionsa toteuttaa. Ttoivottavasti on ollut tosissaan, ettei pilaillakseen ole moisia kattoja piirrellyt.

Lisänä sopassa on Kassantalo, jota tietyt tahot puolustavat ja haluavat estää talon purkamisen tai ainakin pitkittää sitä.

Sama koskee sen vieressä olevia purkukuntoisia rakennuksia, joista ei ole mitään hyvää sanottavaa. Nykyinen kävelykatu kieltämättä sopii hyvin näiden rakennusten tyyliin.

Onneksi parempaa on luvassa, ja se mitä olen kuvassa nähnyt, niin hyvältä näyttää. Vantaalla ei valitettavasti ole paljon historiallisesti arvokkaita rakennuksia, mutta ne ovat sitäkin kauniimpia. Uusistakin rakennuksista saadaan näyttäviä, jos niin halutaan, ja niitäkin onneksi Vantaalta löytyy.

Nykyisellä arkkitehtuurilla Vantaa ei houkuttele uusia hyviä veronmaksajia. Olisi myös olemassa olevienkin asukkaiden kannalta hyvä, että satsattaisiin tähän visuaaliseenkin puoleen.

Kyllä asukkaiden mielipiteitä pitäisi kuunnella enemmän jo etukäteen. Näitä rakennuksia me saamme nyt katsella vuosikymmenet.

Vähemmän on enemmän