Agentsistakin tuttu Vesa Haaja vetää Shamrockissa klubia, jonka artisteja ei tarvitse odottaa esiintymään yöhön asti

Musiikki: Perjantaina Vantaalla esiintyy kitarataituri Erja Lyytinen soolona.

Nurmijärven Klaukkalassa asuva muusikko, laulaja Vesa Haaja tekee päivätöitä äänimainonnan ja taustamusiikin parissa Vantaalla. Pasi Rytkönen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Hyvää musiikkia, kiinnostavia artisteja vähän pienemmällä volyymilla ja kodikas tunnelma. Niistä aineksista syntyy Vesa Haajan isännöimä klubi Ravintola Shamrockissa Viertolassa.

Olohuonemainen klubi aloitti jo noin vuosi sitten kokeiluna ja tänä kesänä sitä on jatkettu varovasti, Haaja kertoo. Ajatuksena on tarjota artisteille keikkoja vaikeana korona-aikana, pitää ravintolatoiminta käynnissä ja piristää musiikkia rakastavia ihmisiä.

– Ihmiset kaipaavat kulttuuria, Haaja tietää.

Hyvää musiikkia kuullaksen ei tarvitse notkua aamutunneille asti hereillä. Ovet Shamrockin yläkertaan aukeavat kello 20 ja soitto alkaa viimeistään 21.30.

– Yhteentoista mennessä istumakonsertti on ohi. Siinä ehtii vielä vaikka ruokakauppaan kotimatkalla, Haaja vitsailee.

Klubin esiintyjät ovat nimekkäitä. Hiljattain Vantaalla kävi Egotripin Knipi trionsa kanssa ja ensi perjantaina 9. lokakuuta klubi saa vieraakseen blueskitaristi Erja Lyytisen soolona.

Kansainvälisestikin erittäin tunnustetulta kitarataiturilta on tulossa marraskuussa uusi levy, joten ehkä Shamrockissa kuullaan maistiaisia myös siltä. Lokakuun lopulla soolona esiintyy Anssi Kela.

Bändejäkin kuullaan, kuten Badding Rockersia laulusolistinaan Marko Haavisto, ja Dr Helander & Third Wardia, jossa bassoa soittaa bluesministeri Esa Kuloniemi.

Myös klubi-isäntä itse, Agentsin entinen laulaja, hyppää lauteille. Useissa kokoonpanoissa musisoiva Haaja esiintyy jouluna ensimmäisen yhtyeensä, vuodesta 1984 toimineen Whistle Baitin kanssa ja Pääesiintyjät-yhtyeen kanssa marraskuussa.

Pääesiintyjiltä ilmestyi levy alkuvuonna ja sen kanssa piti lähteä kiertueelle, mutta korona tietenkin muutti kaiken.

Haaja sanoo, että klubi elää valmiudessa, jos koronarajoitukset tuovat muutoksia, mutta ensi vuotta suunnitellaan jo.

– Mitään musiikillista linjaa ei ole, kunhan esiintyjät ovat mielenkiintoisia. Voi meillä esiintyä vaikka oopperalaulaja.

Paikallisten muusikoidenkin kannattaa tarjota keikkaa.

JOS MAHTUU:

Vesa Haaja -klubi:

9.10. Erja Lyytinen (soolo), 31.10. Badding Rockers, 6.11. Kari Peitsamo (soolo), 20.11. Dr Helander & Third Ward, 21.11. Pääesiintyjät, 28.11. Anssi Kela (soolo), 4.12. Jiri Nikkinen (soolo) ja 19.12. Whistle Bait.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut