Kelokuusenmäen alueelle Myyrmäkeen voi rakentaa yli 500 asuntoa

Uusia asuntoja suunnitellaan Raappavuorentien reunaan lähelle Uomatien risteystä. Rakentamisen vuoksi maakaasuputki on siirretty Raappavuorentien itäpuolelle. Arkisto/Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Raappavuorentien kylkeen, Uomatien risteykseen voi nousta lähivuosina runsaan 200 asunnon kerrostalokortteli. Raappavuorentietä reunustavat talot voivat olla enintään 8-kerroksisia.

Kelokuusenkujan ja Kelokuusenpolun väliin rakennettava kortteli on osa suurempaa Kelokuusenmäen uutta asuinaluetta.

Kelokuusenmäkeen, joka sijaitsee Myyrmäessä Raappavuorentien länsipuolella, voisi tulla yhteensä noin 540 asuntoa, päiväkoti ja hieman liiketiloja.

Alueen maat omistaa nyt Vantaan kaupunki.

Suunniteltu asuinalue sijaitsee Luhtitien jatkeen eteläpuolella. Luhtitielle rakennetaan jatke Varistosta Raappavuorentielle Myyrmäkeen.

Asukkaat ovat kritisoineet, että uusi tieosuus tekee Luhtitiestä rauhattoman läpiajotien, mutta kaupunki on vakuutellut, että näin ei käy.

Uudelle tieyhteydelle on suunniteltu kulkemaan uusi runkolinja 300.

Alueella on runsaasti luontoarvoja, joiden puolesta monet ovat olleet huolissaan. Luontoarvot huomioidaan kaavassa pääosin.

Molemmin puolin Luhtitietä elävien liito-oravien kolopuita säästetään ja Luhtitielle tulee liito-oravien ylityspaikka.

Luhtitien eteläpuolella Vapaalanmetsässä säilyy koirapuisto sekä osa palstaviljelyalueesta. Pellaksenoja siirretään Luhtitien eteläpuolelle, samoin Uomatien matonpesupaikka.

Alueella sijaitsevat Vapaalanmetsän, Kelokuusenmäen ja Kolokallion (entinen Raappavuorenpuisto) lähivirkistysalueet. Niiden kaavamerkintöjä ja -määräyksiä tarkistetaan muun muassa siten, että alueille merkitään luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen tärkeät eli luo-alueet.

Alueella kasvaa lahokaviosammalta, mutta arvioiden mukaan esiintymä uuden asuinkerrostalokorttelin alueella ei ole lajin säilymisen kannalta tärkeä Myyrmäen alueen metsissä. Harvinaista sammalta on myös muualla Vantaalla.

Uudenmaan ely-keskus totesi lausunnossa, että kaavan vaikutusten arvioinnissa pitää tarkastella vaihtoehtoisia ratkaisuja rakentamiselle ja niiden kustannuksia.

Vantaa vastasi, että vaihtoehto on jättää rakentamatta kokonaan, mutta se tarkoittaisi taloudellisesti merkittävää, arviolta noin 6,6 miljoonan euron, maanmyyntitulojen menetystä kaupungille.

Rakentamisen tieltä on jo siirretty maakaasuputki Raappavuorentien länsipuolelta itäpuolelle.

Kaava menee seuraavaksi kaupunginhallitukseen ja edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

Aluearkkitehti Timo Kallaluoto arvioi, että kadunrakennus voisi alkaa alueella ensi keväänä.

Lue myös: Maakaasuputki siirretään uusien asuntojen tieltä Myyrmäessä – putken uudella paikalla kaadetaan puita

Mielipide: Luhtitien jatke lisää liikenteen melua Varistossa – "Moni varistolainen tuntee olonsa jotenkin puijatuksi"

Mielipide: Luhtitien jatke rikkoo yhtenäisen viheralueen Myyrmäessä

Luhtitien jatko tulee maksaa luonnolle takaisin

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut