Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vaikka Aulis Joronen itse täyttää lokakuun 30. päivä jo 80 vuotta, eli tuplasti KoPSen iän, ei hän tyydy tarkkailemaan perustamansa seuran toimintaa pelkästään sivusta. Kunniapuheenjohtajalla on hallituksen kokouksissa osallistumisoikeus, mutta ei äänioikeutta.

– Kyllä minä ääntäni siellä silti käytän. Annan hyviä neuvoja, joita kukaan ei kuuntele, hekottaa Joronen, joka on ehtinyt elämässään olla jalkapallon kanssa tekemisissä monella tapaa.

– Kulmalippuna en ole vielä ollut. Kaikki muut roolit on tullut koettua, sanoo Joronen, joka on tänäkin syksynä toiminut erotuomarina KoPSen omassa turnauksessa.

Viimeisen 15 vuoden aikana hän on ollut paikan päällä katsomassa kaikki Suomen miesten A-maajoukkueen MM- ja EM-karsintapelit niin kotona kuin vieraissakin.

Seuratoimintaan Joronen ajautui luonnollista tietä eli omien lastensa harrastuksen mukana.

– Kun minulla oli sekä pelaajataustaa että hallinnollista kokemusta, oli luonnollista sekin, että minusta tuli seuran ensimmäinen puheenjohtaja, Helsingissä syntynyt ja Arsenalissa – siis siinä helsinkiläisessä – pelannut Joronen kertoo. Hän oli KoPSen puheenjohtajana 17 vuotta.

Korson maine ei ole koskaan ollut järin puhtoinen.

– Räyhäkaupunginosanahan Korsoa pidettiin, mutta ei se minun mielestäni pitänyt paikkaansa, Joronen sanoo.

KoPSe on joka tapauksessa varmasti ollut iso tekijä, että lapsilla ja nuorilla on ollut parempi vaihtoehto.

– Kymmeniä tuhansia junioreja on vuosien mittaan pelannut KoPSessa. Kaikista ei tietenkään tule jarilitmasia, mutta veikkaan, että useimmat ovat jatkaneet urheiluharrastusta aikuisenakin.

KoPSen kotikenttä Korson Jokivarressa on saanut kolme vuotta sitten tekonurmipinnan ja nimetty Jorosen mukaan Aulis Aktia Areenaksi. Joronen oli primus motorina tekonurmiprojektissakin. Nurmi rahoitettiin myymällä tukijoille kuvaannollisesti tekonurmineliöitä. Vantaan kaupunki antoi KoPSelle Jokivarren kentän käyttöön 15 vuoden kuluttomalla sopimuksella. Ja nurmi on kovassa käytössä.

Heidi Saarijärvi on nyt vuoden verran työskennellyt KoPSen kokopäiväisenä toiminnanjohtajana. Sitä ennen hän ollut seuran hallituksessa muun muassa asiantuntijajäsenenä.

– Olen korsolainen ja olen aina halunnut työskennellä lasten parissa seurassa, yhdistyksessä tai kolmannen sektorin toimijana. Eli tämä on minulle unelmatyö.

Palloliiton toiveena on jäsenseurojen ammattilaistuminen. KoPSessa toivetta on noudatettu. Saarijärven lisäksi valmennuspäällikkö Sami Vehkakoski on kokopäivätoiminen kuten myös vastikään junioripäällikkönä aloittanut Toni Tikkanen.

– Tulemme panostamaan aloittaviin ikäluokkiin. Sen pohjalta saamme rakennettua kopselaisen pelaajapolun, Saarijärvi selvittää.

KoPSessa on tällä hetkellä runsaat 600 lisenssipelaajaa. Lähes kaikki ovat junioreja.

– Työsarkani on mielenkiintoinen, kun jalkapallokerhoista tulee koko ajan uusia ikäluokkia, joita pääsen sitten työstämään eteenpäin ja jättämään omaa kädenjälkeäni, sanoo KoPSen kanssa samanikäinen Tikkanen.

Korona tietysti seisautti keväällä KoPSenkin toiminnan.

– Onneksi ei käynyt niin suurta pelaajakatoa kuin pelkäsin, toiminnanjohtaja Saarijärvi huokaa.

– Saimme toiminnan heti kesäkuun alusta taas käyntiin. Jos joukkuetoimintarajoitukset olisivat olleet voimassa yli kesän, tilanne olisi varmasti ollut huomattavasti vaikeampi.

Kahdeksanvuotias Nicholas Nyberg on pelannut jalkapalloa KoPSessa vajaat kaksi vuotta.

– Oikea hyökkääjä on mielipaikkani. Sieltä saan tehtyä paljon maaleja, sanoo Nicholas, jonka kaksoisveljeä Alexia jalkapallokärpänen puraisi vasta runsas vuosi sitten. Nyt molemmat viilettävät Aulis Aktia Areenalla muutamana päivänä viikossa.