Vilkkaan kävelykadun katkaisu sai kulkijat raivoihinsa Myyrmäen keskustassa – työmaan kiertoreitti käytössä pari vuotta

Yhteydet: Myyrmäen keskustan rakentaminen alkoi ja siirsi esteettömän kulkemisen aiempaa pidemmälle reitille. Lyhyin reitti kulkee polkua pitkin.

Ihmiset ovat alkaneet kulkea oikoreittiä Paalukylänpuiston läpi, läheltä Myyrmäenraitin reunaa. Reitti ei ole esteetön. Armi Suojanen
Armi Suojanen

Armi Suojanen

Aivan hirveää, kamalaa, ei voi olla totta! Tällaisia kommentteja sinkoilee Paalukylänpuiston kulmilla, koska Myyrmäenraitti on hiljattain katkaistu viereisen rakennustyömaan kohdalla.

Myyrmäenraitin osittainen sulku johtuu siitä, että sen alle rakennetaan pysäköintihalli. Sen jälkeen jatketaan rakentamista maan päällä kerrostaloilla.

Myyrmäenraitti on vilkas kävelykatu ja normaalitilanteessa se on lyhyin reitti vaikkapa uimahallilta kirjastoon ja kauppakeskus Myyrmanniin.

Virallinen esteetön kiertoreitti Liesitorilta Paalutorille ja Myyrmäki-talolle sekä Myyrmanniin ohjaa kulkemaan radan vartta Paalukylänpolkua. Se on kuitenkin noin 150 metriä pidempi kuin koko matka Myyrmäenraittia.

Ihmiset ovatkin alkaneet oikaista raitin viereisen Paalukylänpuiston poikki. Se on lyhyempi kuin virallinen kiertoreitti puiston korkeimmalta kohdalta tai aseman kautta. Mutta se on muhkurainen, sateen jäljiltä liukaskin ja pimeä, eikä sovi kaikille.

– Olen todella raivoissani. Eikö tässä ole ajateltu ihmisiä lainkaan? Tuire Laukkanen puhisee.

Eikö tässä ole ajateltu ihmisiä lainkaan?

Laukkasen lisäksi järjestely suututtaa Ritva Mäkelää ja Terttu Saarikoskea. He huomauttavat, että pyörätuolilla kulkevat eivät pääse puiston poikki eivätkä sen paremmin "esteetöntä" kiertoreittiä, koska siellä on mäki, jota on lähes mahdoton kelata ylös.

Beata Pöysä ostoskärryineen kiertää katkaistun Myyrmäenraitin juna-aseman vierestä mennessään Myyrmanniin.

– Paalukylänpuiston läpi mennessä on puunjuuria ja kiviä, hän harmittelee.

Pimeällä se on erityisen paha paikka.

– Olen vihainen, Pöysä sanoo.  

Satikutia järjestelyt saavat myös tiedottamisesta ja opastuksesta, jotka ovat olleet kulkijoiden mukaan myöhässä ja riittämättömiä.

– Oli yllätys, että Iskospolku Kilterin koululle oli suljettu, Heikki Kalamies sanoo.

– Siitäkin olisi voinut infota.

Kaupungille ja pysäköintihallia rakentavalle Firalle on tullut paljon kipakkaa palautetta kulkujärjestelyistä. Niitä yritetään kohentaa.

– Isot infotaulut hoitaa kaupunki. Ne ovat myöhässä ja se on virhe, myöntää rakennuspäällikkö Jaakko Koivunurmi Vantaan kaupungilta.

Niiden pitäisi tulla paikoilleen ensi viikolla.

Koivunurmi korostaa, että rakentaja Fira on toiminut saamaansa luvan mukaisesti. Sillä on kaupungilta tilapäisen liikenteen järjestelylupa ja se koskee kiertoreittiä aseman sekä puiston itäpuolen kautta.

Koska ihmiset ovat ruvenneet käyttämään Paalukylänpuiston "oikaisureittiä" lännempänä, Fira on saanut luvan kivituhkapinnan laittamiseen sinne. Sen pitäisi helpottaa kulkemista.

Koivunurmi kertoo lisäksi, että kun työmaa saa piakkoin sähköt, rakennusfirma on luvannut suunnata valonheittimiä puistoon.

Lue myös: Myyrmäen keskusta uudistuu – näin muutos näkyy katukuvassa

Myyrmäkeläisten kulkupiina jatkuu kuitenkin vuosia, sillä keskustan rakentaminen on vasta alkanut.

– Sille ei voi mitään, että keskustaa rakennettaessa muun muassa Myyrmäenraitti katkeaa muutamaksi vuodeksi ja asukkaat joutuvat käyttämään kiertoreittejä, pahoittelee Vantaan kaupungin projektijohtaja Gilbert Koskela.

– Puistoreittikin poistuu noin vuoden kuluttua, kun Hartela alkaa rakentaa siihen tornitaloa, Koivunurmi kertoo.

Sitä ennen Paalukylänpuistossa saatetaan tehdä vielä kaivauksia.

Lue myös: Myyrmäen keskustan rakentamisen aloitus lykkääntyy – rakentamistarjouksia tuli vain yksi

Myyrmäen keskustan rakentaminen alkanee syksyllä – Parkkihalli osoittautui vaikeaksi hankkeeksi

Myyrmäen keskustaan tehdään uusi aukio – Paalutori säilyy

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut