HOK-Elanto ja Kesko omistavat Kivistöstä maata – Marketeille oma hanke?

Kaupat: Kivistöön tulevien palveluiden suunnittelussa jälleen uusi käänne.

HOK-Elannolla ja Keskolla on mahdollisuus lähteä edistämään markethanketta omalle maalleen. Arkisto/Tiina Örn

Tiina Örn

Vantaan kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Kivistön kauppakeskushankkeessa edetään Lehto Tilat Oy:n kanssa. Palveluita Kivistöön olivat halukkaita rakentamaan myös HOK-Elanto ja Kesko, mutta niiden esitys ei menestynyt.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen ja Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä vakuuttavat, etteivät kaupparyhmittymien Kivistöä koskevat suunnitelmat kaatuneet tai muuttuneet. Ei, vaikka Lehto Tilat Oy tuonee Kivistöön kauppakeskuksen rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa Lidlin.

HOK-Elanto haluaa Kivistöön edelleen suuren S-Marketin, joka voisi myöhemmin laajentua Prismaksi. Kesko puolestaan haluaa alueelle K-Supermarketin, joka voisi myöhemmin laajentua K-Citymarketiksi.

Karjalainen kuvaa HOK-Elannolla olevan nyt kaksi vaihtoehtoa. Joko se aloittaa Lehto Tilat Oy:n kanssa neuvottelut mukaantulosta kauppakeskuksen kakkosvaiheen rakentamiseen tai sitten HOK-Elanto ja Kesko siirtävät katseensa tonttiin, jonka ne Kivistöstä omistavat ja ryhtyvät suunnittelemaan sille rakentamista. Tontti sijaitsee samassa korttelissa tulevan kauppakeskuksen tontin kanssa. HOK-Elannon ja Keskon tontin kaava mahdollistaa pienen ostoskeskuksen rakentamisen. Mikäli kaupparyhmittymäkaksikko päättäisi lähteä edistämään rakentamista omalle tontilleen, edessä olisi rakennusluvan hakeminen.

Karjalainen arvioi aikataulua:

– Saisimme S-marketin ja K-Supermarketin omalle tontillemme vähintään yhtä nopeasti, kuin jos olisimme mukana kauppakeskuksen toisen vaiheen rakentamisessa.

Mikäli rakennuslupa heltiäisi sujuvasti, marketit voisivat Karjalaisen arvion mukaan avautua 1,5–2 vuoden kuluttua.

Heikkilä toteaa Keskon olevan halukas kuulemaan, millaisia suunnitelmia Lehdolla on kauppakeskuksen myöhemmästä laajentamisesta. Karjalainen kertoo, ettei HOK-Elanto ole vielä käynyt yhtäkään keskustelua Lehdon kanssa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut