Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan kirkko pääsi ehdolle Vuoden nimeksi

Helsingin yliopiston Nimistöntutkimuksen päivillä valitaan Vuoden nimi 29. lokakuuta ja seitsemän ehdokkaan joukkoon on päässyt myös Tikkurilan kirkko.

Vuoden nimi -tunnustuspalkinto annetaan kuluneen vuoden aikana esillä olleelle hyvälle nimelle. Vuodesta 2017 jaetulla palkinnolla halutaan myös kiinnittää huomiota nimenannon merkitykseen yhteiskunnassa. Valinnan tekevät nimistöntutkimuksen asiantuntijat.

Tikkurilan kirkon kanssa parhaasta nimestä kisaavat Finnoo-Finno (kaupunginosa Espoosta), Hiisi ja Horna (eksoplaneetta ja sen emotähti), Muu (kasvisruokatuotteiden sarja) ja Oikia (sipsivalmistaja), Tanssin talo (rakenteilla oleva kulttuurilaitos Helsingissä) sekä Tuomioistuinvirasto-Domstolsverket.

Tammikuussa 2021 Tikkurilan keskustassa käyttöön otettavalle uudelle kirkolle haettiin nimeä kansalaiskyselyllä ja ehdotuksia tuli useampia. Syyskuussa Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto valitsi nimeksi Tikkurilan kirkon, joka oli kyselyn suosituin.

Vantaalainen ehdokas ei ole ensi kertaa kilpailemassa. Vuoden nimi -tittelistä kilpaili 2018 Myyrmäessä ilmestyvä Myyr York Times -lehti.

Viime vuonna voittajaksi valittiin Liisankatu-Elisabetsgatan.