Vantaan Sanomat on yhä vankemmin Vantaan luetuin paperilehti – mediakentän yleisestä kehityksestä poiketen lehden lukijamäärä on jatkanut jo kolmatta vuotta kasvuaan

Vantaan Sanomien perinteinen paperilehti on mediakentän yleisestä trendistä poiketen saanut jälleen lisää lukijoita. Johanna Erjonsalo

Vantaan Sanomien paperisella lehdellä on nyt 85 000 lukijaa. Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2020) tuoreimpien mittausten mukaan lehden lukijamäärä kasvoi 3 000 lukijalla.

– Olemme nöyrän kiitollisia ja iloisia siitä, että uudet lukijat ovat löytäneet Vantaan Sanomien paperilehden pariin, toteaa Vantaan Sanomien päätoimittaja Mia Lindström.

Vantaan Sanomien paperisen lehden lukijamäärä kasvoi nyt kolmatta vuotta peräkkäin. Lehti on ylivoimaisesti ja tutkitusti Vantaan luetuin lehti.

Printtilehden lukijamäärän kasvu on Suomen mediakentällä poikkeuksellista, sillä pääosin paperilehtien lukijamäärät ovat laskussa. Suurimpien suomalaisten päivälehtien keskimääräinen lasku on 2,8 prosenttia.

Lehteä on viime ja tänä vuonna kehitetty entisestään. Toimittajien työtä ohjaa vahva paikallisuus ja laadukkuus.

– Pyrimme tarjoamaan lukijoillemme kiinnostavia paikallisia puheenaiheita, jotka ovat heidän arkeaan lähellä, Lindström kertoo.

– Nostamme esiin aiheita myös kuntapolitiikan kentältä, ja kerromme, mitä kaupungissa päätetään, hän lisää.

Kuntapolitiikan seuraaminen jatkuu erityisen tiiviinä ensi vuonna, jolloin Vantaallakin järjestetään kuntavaalit.

Paperilehden joka numerossa pureudutaan uutisten lisäksi paikallisurheiluun. Paikallisia ihmisiä ja heidän tarinoitaan tuodaan esiin henkilöhaastatteluissa.

KTM on mediatalojen yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy. KMT 2020 -tutkimuksen näytemäärä on 46 402 vastaajaa ja tutkimuksen kohderyhmä on nyt 15 vuotta täyttänyt suomen- ja ruotsinkielinen väestö.

KMT-lehtien lukijatiedot raportoidaan jatkossa vain kerran vuodessa aiempien kahden raportin sijaan. Aiemmista vuosista poiketen nyt julkistettiin ainoastaan painetun lehden ja näköislehtien lukijamäärät.

Verkkolukijoiden määrä ja lehtien niin sanottu kokonaistavoittavuus julkistetaan vasta kun uudella mittaustavalla on saatu kerättyä riittävä määrä tietoa.

Vantaan Sanomia julkaisee Etelä-Suomen Media Oy, joka kuuluu Mediatalo Keskisuomalaiseen.

Katso myös tämä: Vantaan Sanomat kasvatti taas lukijamääräänsä

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut