Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Marjatta-Säätiö hakee vielä rahoitusta Havurastin ja Myyrastin toiminnalle 

Havurastin ja Myyrastin toiminnalle yritetään vielä löytää rahoitusta. Helppoa se ei ole, sillä rahahanoja tiukennetaan nyt joka puolella.

Rasteja pyörittävän Marjatta-Säätiön toiminnanjohtaja Mari Niemi-Saari kertoo säätiön hakeneen rahoitusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA).

Tarkoitus on hakea myös kaupungin vapaa-ajan lautakunnan myöntämää, terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen tarkoitettua avustusta. Avustusta voi hakea vasta ensi vuoden puolella.

STEA:lla on paineita vähentää omia avustusmäärärahojaan, myös kaupunki joutuu karsimaan kulujaan.

Niemi-Saari sanoo, ettei haluaisi olla kamppailemassa samoista euroista muiden tärkeiden tahojen, kuten Ice Heartsin tai SPR:n Nuorten Turvatalon kanssa.

– Ideaali olisi, jos avustusmäärärahoihin saataisiin korotus ensi vuoden talousarvioon, Niemi-Saari sanoo.

Lue lisää: Vantaalainen mielenterveysyhteisö on Helenan henkireikä – "Toiminta on jopa valtakunnallisesti ainutlaatuista"

Valtuutettu Antero Eerola (vas.) ehdottaa valtuustoaloitteessaan, että kaupunki selvittäisi vielä mahdollisuudet jatkaa Myyrastin ja Havurastin avustamista. Hänen mukaansa rastien toiminnan turvaaminen on saanut kannatusta yli puoluerajojen.

Vaikuttamistyötä tehtiin myös maanantaina, kun Myyrastissa luovutettiin rastien toimintaa puolustava adressi apulaiskaupunginjohtaja Timo Aronkydölle.

Adressin oli allekirjoittanut 590 henkilöä.

Vantaalaisille ikäihmisille tarkoitettujen rastien toiminta on päättymässä vuodenvaihteessa.

Kaupungin vanhus- ja vammaispalvelut sanoi sopimuksen irti alkukesästä, mikä lopettaa kaupungin vuosittaisen 200 000 euron rahoituksen.

Osa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenistä yritti käyttää otto-oikeutta virkamiehen päätökseen.

Enemmistö lautakunnan jäsenistä oli kuitenkin virkamiehen päätöksen kannalla.

Päätöstä perusteltiin sillä, että kaupungin ensisijainen tehtävä on tuottaa lakisääteiset palvelut.

Toiminnasta säästyvät varat ohjataan lakisääteiseen kuntouttavaan päivätoimintaan.