Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lomautettuja oli syyskuussa 56 000 ja ansiosidonnaista sai 174 000 – kasvua 83 prosenttia viime vuodesta

Syyskuussa maksettiin ansiopäivärahaa 83 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän, tiedottaa Työttömyyskassojen yhteisjärjestö. Kuluvan vuoden aikana maksetut ansiopäivärahat ylittivät syyskuussa kaksi miljardia.

Vuoden 2020 aikana kertyneet päivärahakulut ovat syyskuuhun mennessä 56 prosenttia viime vuoden vastaavaa jaksoa korkeammat.

Kulut ovat ylittäneet viime vuoden tason joka kuukauden aikana. Ne ovat kuitenkin laskeneet suhteessa edelliskuuhun kahden kuukauden ajan.

Korkeimmillaan kulut olivat heinäkuussa, jolloin päivärahaa maksettiin lähes 300 miljoonaa euroa.

Päivärahakulut olivat syyskuussa koholla lähes kaikissa työttömyyskassoissa. Seitsemän kassan kulut olivat yli kaksinkertaiset viime vuoteen nähden. 23:ssa 25:stä työttömyyskassasta kulut olivat kasvaneet viime vuoden syyskuusta yli 30 prosenttia.

Lomautettujen määrä lähes puolittunut kesästä

Ansiopäivärahan saajia oli syyskuussa 174 000. Määrä on 75 000 henkilöä enemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa, mutta 45 000 henkilöä vähemmän, kuin kuluvan vuoden heinäkuussa.

Ansiopäivärahan saajista lomautettuja oli syyskuussa 56 000. Luku on 48 000 viime vuoden syyskuuta enemmän, mutta 52 000 kesäkuun huippua vähemmän.

Hakemusten keskimääräinen käsittelyaika 18 päivää

Ansiopäivärahahakemus käsiteltiin heinä–syyskuussa noin kahdessa ja puolessa viikossa. Puolet hakemuksista käsiteltiin 11 päivässä eli puolessatoista viikossa.

Uusia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä oli syyskuussa koholla noin 47 prosenttia viime vuoteen nähden. Kaikkiaan hakemuksia saapui 46 prosenttia viime vuoden syyskuuta enemmän.