Vantaalle vetävät vehreys ja hieman halvemmat pientalot – "Helsingistä muuttavien suosikkialueita ovat Kartanonkoski, Pakkala, Tammisto ja Tikkurila"

Ilmiö: Asuntokeskustelusta tuntuu välillä unohtuvan kotiin liittyvä tunnearvo.

Arvonnousu. Vuokratuotto. Hyvä tai huono sijoitus. Asunnosta puhutaan tänä päivänä usein omaisuutena, sijoituskohteena, jonka arvo nousee tai laskee.

Kotiovi LKV:n toimitusjohtaja ja vastikään Vantaan vuoden yrittäjänaiseksi valittu Laila Lindroos muistuttaa, että vuokra- ja omistusasuntomarkkinoilla moni etsii edelleen ensisijaisesti itselleen viihtyisää ja sopivaa kotia.

Asuntomarkkinoilla Vantaalla 26 vuotta toiminut Lindroos on nähnyt, mitä kotia hankittaessa arvostetaan.

– Tärkeää on tunne, asunnosta syntyvä ensivaikutelma ja asunnon lähiympäristö.

Omaa kotia etsivän kriteerit ovat erilaiset kuin huipputuottoa tavoittelevan sijoittajan.

– Sijoittaja ei välttämättä halua edes nähdä asuntoa. Riittää, että taloyhtiön talous on hyvässä kunnossa ja että alueella on vuokra-asunnoille kysyntää.

Vantaalla on ollut älyttömän hyvä kehityskulku.

Vantaa on Lindroosin mukaan onnistunut säilymään kaupunkina, jossa on paljon oman kodin ympäristössä arvostettavia elementtejä.

– Moni yllättyy siitä, miten paljon Vantaalla on vehreyttä ja väljyyttä. Sellaista arvostavat myös muut kuin kotia etsivät lapsiperheet.

Vantaalle muutetaan Helsingistä paitsi vehreyden myös pientalojen alhaisimpien hintojen vuoksi, Lindroos sanoo.

– Kodin saa Vantaalta hieman halvemmalla, mutta palveluthan täällä ovat monessa paikassa hyvät.

Helsingistä Vantaalle muuttavien suosikkialueita ovat Lindroosin mukaan Kartanonkoski, Pakkala, Tammisto ja Tikkurila.

Omaa pientaloa hankkivien lisäksi Vantaan asuntomarkkinoilla on liikkeellä vuokra-asuntoa hyvien liikenneyhteyksien varrelta etsiviä.

– Kohtuuhintaiset vuokra-asunnot menevät nopeasti, mutta jos hinta on vähänkin kalliimpi, niin kysyntää ei siinä määrin ole. Kaksio on Vantaalla kohtuuhintainen, jos kuukausivuokra jää alle 800 euroon.

Lindroos on nähnyt Vantaalla monet nousut ja laskut, niin asuntomarkkinoilla kuin kaupungissa laajemminkin.

– Vantaalla on ollut mielestäni älyttömän hyvä kehityskulku. Kaupungissa on menty isoilla harppauksilla eteenpäin monella alueella. Esimerkiksi Espoossa kehitys on ollut jähmeämpää.

Pitkään asuntoja vuokrannut ja myynyt Lindroos uskaltaa ennustaa ja oikeastaan arvioida, mitä Vantaalla ei kannattaisi tehdä.

– Pienten asuntojen rakentamisessa tulisi olla kohtuus mukana. On paljon rivi- tai omakotitalosta luopuvia, jotka etsivät itselleen uudehkoa kerrostaloasuntoa. Eivät he välttämättä halua muuttaa mihinkään alle 50 neliön kaksioon. Uudistuotannossakin tulisi olla riittävästi perheasuntoja.

Vetovoiman vähenemiseen voisi Lindroosin mukaan johtaa myös se, jos tiivis rakentaminen uhkaisi kaupungin vehreyttä.

– On ymmärrettävää, että keskusta-alueilla ja asemien ympäristöstä on tiivistä. Niiden ympärillä tulisi olla ulkoilupaikoiksi sopivia puistomaisia alueita.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut